Si v letu 2021 odprl tehnološko inovativno podjetje? Razvijaš inovativne produkte, procese ali storitve z visoko dodano vrednostjo in potrebuješ finančna sredstva za zagon podjetja?

Razpis P2 je subvencija, namenjena sofinanciranju zagona inovativnih podjetij, razvoju MVP in lansiranju inovativnih produktov na trg, ki poleg finančne spodbude prinašajo tudi mentorski program in možnost vključitve v različne programe.

Na praktično naravnanem dogodku bosta Alen Draganovič in Rok Starič predstavila:

  •  faktorje uspeha (ekipa, inovativnost, tržni potencial),
  • merila ocenjevanja in kako do maksimalnega števila točk,
  • kdo ima večje možnosti, da pridobi nepovratna sredstva za razvoj,
  • največje napake prijaviteljev,
  • kaj potem oz. izpolnjevanje pogojev po prejetju spodbude.

Predstavili bomo tudi osnovne informacije in vire informacij o razpisih, financiranih iz evropskih programov, ter kako vam lahko na poti do uspeha pomaga Katapult.

Kdaj? Četrtek, 4. november, od 16.00 do 17.30 ure

Kje? Vitualno preko Zooma

Koliko? Brezplačno

Predavatelja? Alen Draganovič in Rok Starič

Zakaj? Ker včasih pomaga tudi finančna podpora.

Prijava na seminar >>

Predavatelja

Rok Starič – njegova poslovna pot se je začela s prijateljsko stavo, da bo shujšal. In ko se Rok nekaj odloči, to tudi naredi! Željo po čokoladi je potešil z žlico arašidovega namaza. Ker nikjer ni našel stoodstotno naravnega arašidovega namaza brez nezdravih dodatkov, ga je naredil kar sam. Doma. V mamini kuhinji z maminim mešalnikom. Končalo se je z odličnim arašidovim namazom in jezno mamo, ker je bila vsa kuhinja popackana …

In to je bil začetek njegovega prvega produkta – Rok’s peanut butter. Le nekaj let kasneje je prejel naziv Mladi podjetnik leta 2018, do danes pa so skupaj z ekipo razvili že več kot 20 izdelkov, prodajajo v 6 državah, imajo pa že več kot 200.000 zadovoljnih uporabnikov.

Leta 2020 je prejel spodbudo P2 za podjetje Kooperativo 103, ki ga je ustanovil skupaj z Urošem (Pokice) in Tomažem (Pohorske Dobrote) in je podpora slovenskim startupom s prehrambnim produktom. Skupaj so kupili potrebne stroje, najeli prostor in si podelili stroške. Sedaj vse te proizvodnje linije ponujajo še ostalim. Izdelki iz njihove proizvodnje se prodajajo že v Švici, Avstriji, Nemčiji, Italiji in na Hrvaškem. No, pa po Sloveniji, seveda. V sedmih mesecih so odpremili že več kot 1,2 mio izdelkov, kar je res impresivno.

Ob vsem tem je jasno, da je Rok odličen mentor startupom s prehrambnim produktom. Rezultati, ki se kažejo pri začetnikih pod njegovim okriljem, so izjemni. En izmed takih primerov je podjetje Love2bake.

Rok Starič Kooperativa 103

Alen Draganovič je svojo karierno pot začel na Institutu »Jožef Stefan« (IJS), kjer je delal v Pisarni za prenos tehnologij in inovacij ter raziskovalcem pomagal pri prenosu in prodaji izumov inštituta v podjetja. Sodeloval je tudi pri ustanavljanju spin-out podjetij inštituta. Nato je postal soustanovitelj podjetja Velum Solutions, ki je leta 2016 uspešno pridobilo sredstva na razpisu P2 za razvoj rešitve generatorja električne energije pridobljene iz energije valov.

V zadnjih letih je Alen aktiven na področju mentoriranja mladih podjetji za področja: validacije poslovnega modela, razvoj produkta in pridobivanja finančnih sredstev za podporo poslovanja, kot je razpis P2. Do sedaj je aktivno kot mentor start-up podjetjem in posameznikom sodeloval s SIO podpornim okoljem, kot so: Podjetniški inkubator Perspektiva Postojna, Zavod mladi podjetnik in Katapult.

Alen Draganovič
Prijava na seminar >>

dgd

Dogodek je namenjen inovativnim potencialnim podjetnikom, novim in obstoječim inovativnim startup podjetjem in nasploh vsem podjetnim po duši.

E-delavnica je del vrste dogodkov, ki jih Katapult pripravlja v okviru operacije SIO-KATAPULT 2020-22.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. www.eu-skladi.si

Več informacij na sio@katapult.si.

“Vse bi delal, samo prodajal ne bi.”

Mnogi se prodaje izogibajo v velikem loku ali pa nanjo gledajo kot nujno zlo.

Vendar ne rabi biti tako. Na prodajo lahko pogledamo tudi iz drugega zornega kota … In tako doprinesemo k lastnemu uspehu in uspehu podjetja. Prenesi si brezplačno e-knjigo o prodaji.

KLIKNI ZA PRENOS!