Slovenska hardware scena – preštejmo se! V povezavi s slovenskimi startupi se ponavadi pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko izjemno uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: EKWB, Visionect, Sleepy bottle, Equa, OLLO audio … takšnih podjetij si želimo še več.

Zato smo skupaj s Slovenskim podjetniškim skladom pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART katerega glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.

Konferenca ima nalogo povezovanja, deljenja znanja vrhunskih tehnoloških podjetij iz prve roke ter izpostavljanja hardware prebojnikov, najbolj uspešnih primerov dobre prakse, ki jih premore Slovenija.

V povezavi s slovenskimi startupi, malimi podjetji ter zrelimi podjetji, velikokrat govorimo o izvajalcih storitev, ponudnikih programske opreme oziroma programskih rešitev. Omenjene panoge so med slovenskimi podjetji močno razširjene. Je pa slovensko gospodarstvo močno tudi na enem drugem področju: in sicer področju razvoja strojne opreme. Gre za panogo, ki je zaradi visokih vstopnih stroškov med slovenskimi podjetji nekoliko manj priljubljena, predvsem med startupi.

Da se poveča možnost uspeha razvoja fizičnega produkta, je potrebno kar nekaj različnih dejavnikov. Od dobre ideje, dobre analiza trga ter konkurence, do izdelave tehnično dovršenega izdelka, ki ga je potrebno temeljito testirati. Za vse to pa je potrebno pridobiti znanje in izkušnje iz prve roke.

Znanje ter primere dobre prakse vam želimo približati prav s konferenco HardwareSTART 2020!

Kdaj? 17. 11. 2020 od 10:00 do 18:00

Kje? Interaktivni prenos predavanj iz Katapulta

Koliko? Brezplačno

Kontakt: Borut (Zavod Mladi podjetnik)

Telefon: 031 857 940

Govorniki:

  • Urša Poznič Goršek, Mihael Gornik (Katapult)
  • Dr. Jure Knez (Dewesoft)
  • Marjan Rožman (Quadrofoil)
  • Primož Zelenšek (Chipolo)
  • Gašper Pleško (Zavod mladi podjetnik)
  • Jaka Klemenčič (EKWB)
  • Andrej Orožen (DEWESoft)
  • George Deriso (University of Colorado Boulder)
  • Townsend Wardlaw (ZDA)
Več informacij in prijave >>

Organizatorji konference so:

Visokotehnološko podjetje DEWESoft, podjetniški pospeševalnik Katapult ter Zavod mladi podjetnik, pod pokroviteljstvom Slovenskega podjetniškega skladaMinistrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologiji tehnologijo in EU skladov.