Znotraj Katapulta deluje 17 podjetij različnih branž.

V hiši se tako razvija od raket do modnih oblačil, od aplikacij za izgubljene ključe do pristopa k učenju otrok … Imamo robotko Evo in dobre knjige, simulatorje letenja in jogo …

Družimo se v skupnih prostorih, kjer brainstormamo ob igranju biljarda ali se umirimo v kotičkih za sproščanje. Nudimo izobraževanja v skupnih sejnih sobah, ali pa se umaknemo v posamezne pisarne.

A vsem so skupne temeljne vrednote:

PREDANOST. ODGOVORNOST. POŠTENOST. SKRBNOST. ISKRENOST.

Koga lahko srečaš v naši hiši?

Verjamemo v boljši in pametnejši način iskanja založenih in izgubljenih stvar. Naše poslanstvo je omogočiti vsakemu predmetu, da ga lahko hitro in preprosto najdemo.

Začeli smo kot skupina šestih prijateljev, ki se je pogosto soočala s problemom založenih ključev. Ustvarili smo rešitev za težavo, ki jo ima večina ljudi po vsem svetu. S svojim projektom smo leta 2013 sodelovali na platformi Kickstarter in se do danes razvili v mednarodno podjetje, prisotno v več kot 200 državah po celem svetu.

Chip (žeton) + Colors (barve) = Chipolo; Naše ime odraža bistvo Chipola. Preprosta oblika in barvita zunanjost dajeta sami funkcionalnosti produkta svoj karakter.

Več >

RUK je mreža raziskovalnih centrov umetnosti in kulture na presečišču sodobnih tehnologij, znanosti in gospodarstva. V tem interdisciplinarnem vozlišču se razvijajo inovativni produkti in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti.

Cilj RUK je integracija umetnosti in kulture v znanstvene in tehnološke raziskave, razvoj in inovacije, digitalizacijo, podjetništvo, usposabljanje in izobraževanje s poudarkom na humanistiki in družboslovju, ekologiji, krožnem gospodarstvu in trajnostnem razvoju, saj je RUK del decentralizirane Slovenije, ki prispeva k enakomernemu razvoju regij in trem temeljnim stebrom razvojne strategije S4: digitalnemu razvoju, krožnemu gospodarstvu in Industriji 4.0.

Mreža centrov RUK je sestavljena modularno iz treh lokalno-regionalno-nacionalno-mednarodno umeščenih platform DDT, PiNA in KIBLA, ki kapilarno vpenjajo akterje iz svojih okolij, platform in mrež. V partnersko sodelovanje se uvrščajo znanstvene organizacije in institucije, podjetja, univerze in druge izobraževalne institucije. Povezovanje domačih deležnikov in njihovih kapacitet, spodbujanje razvoja prebojnih in integriranih novih produktov in storitev omogočajo vključevanje v pripravo in izvedbo zahtevnejših razvojnih projektov, ki jih prinaša pokoronsko obdobje.

RUK laboratoriji zagotovljajo ustrezno tehnološko opremo za načrtovanje in realizacijo kreativnih rešitev in usposabljanje ter prenos inovativnega načina razmišljanja v podjetja, z vključitvijo konceptov umetniškega ustvarjanja in dizajna z namenom humanizacije storitev in produktov ter odpiranjem prostora za integracijo teh rešitev za spodbujanje trajnosti, uporabe krožnih modelov in družbenih inovacij. Hkrati s prenosom inovativnih aplikacij na tržišče, je cilj tudi krepitev inovativnih malih in srednjih podjetij s čim večjim zajetjem znanj in potenciala mladih.

Ustvarjalni laboratoriji so generatorji znanja prihodnosti, saj ustvarjajo bazo zahtevanih znanj in kompetenc za poklice prihodnosti in s tem ustvarjajo potrebne pogoje za zadostitev novim potrebam v gospodarstvu, ki bodo nastajale v prihodnjih letih, tako v zvezi z uvajanjem novih tehnologij, kot z nujnim ustvarjanjem alternativnih zaposlitev, ki se bodo oblikovale znotraj ali zunaj obstoječih podjetij kot posledica uvajanja digitalne transformacije in novih tehnologij v podjetja. Laboratoriji so vozlišče inovativnih odgovorov na izzive sodobnega časa.

Več >

Zoyo Baby je napredna, zdravju prijazna Bluetooth naprava, ki zazna vitalne znake vašega dojenčka.

Zoyo Baby olajša vašo starševsko skrb. Spremlja dihanje, telesno temperaturo vašega otroka in ves čas zaznava njegovo gibanje. Opozori vas, če vaš dojenček potrebuje čisto plenico in ko joka. Z Zoyo Baby lahko mirno uživate v prvih mesecih svojega otroka.

Več >

Aplikacija za uravnoteženo prehrano tvojega psa. Vsaka aktivnost in vnos kalorij naj bodo daljši in srečnejši.

Več >

Poskrbimo za meritve, ki jih potrebujete. Tako se naše stranke lahko osredotočijo samo na analizo in razlago podatkov.

Več >

Smo neodvisno slovensko podjetje v letalski industriji. V strasti do simulacij letenja razvijamo, proizvajamo in podpiramo simulatorje VR Flight po vsem svetu.

Več >

Šola letenja. Naučite se le tisto, kar potrebujete za trenutno fazo šolanja. Spoznajte posebnosti letenja v Evropi. Od vremenskih vzorcev do načina razmišljanja EASA.

Dostop do portala imate lahko med celotnim šolanjem, če se šolate pri sledečih letalskih šolah: Aeroklub Celje, Akademija 4, Letalska šola Jus, Aeroklub Murska Sobota (UL), Letalska šola Solton, Balonarski center Barje, Aeroklub ”Mavrica” Lendava, Aeroklub Portorož.

Več >

Prvi slovenski vesoljski program.

Inštitut Spacelink je neprofitna organizacija, ki jo sestavlja ekipa mladih, inovativnih inženirjev z željo v Sloveniji razviti vesoljski program. Naša ekipa izdeluje raketo, ki bo poletela nad Karmanovo mejo, ki leži na višini 100 km in predstavlja mejo med Zemljino atmosfero in vesoljem.

Znanstveniki že okoli 60 let utirjajo v Zemljino orbito umetne satelite z namenom navigacije, telekomunikacij in opazovanja Zemljinega površja. Veliko razvoja je bilo vloženega v miniaturizacijo tehnologije satelitov, zato se v zadnjih letih hitro povečuje proizvodnja nano- in mikrosatelitov, katerih masa sega od nekaj sto kilogramov pa tudi do manj kot kilogram.

Trenutno se satelite prevaža v Zemljino orbito z večjimi raketami, kar lastnikom satelitov ne omogoča veliko izbire glede končne orbite ter frekvence in termina izstrelitev. V Spacelinku verjamemo, da lahko razvijemo manjšo in zmogljivo raketo na osnovi hibridnega raketnega pogona, ki bi spremenila način izstrelitve satelitov ter jih v orbito dostavljala bolj fleksibilno.

Več >

Podjetje L-Tek je specializirano za izdelavo prototipov za visokotehnološke izdelke majhnih in srednje velikih serij. Naša ponudba obsega vse faze v življenjskem ciklu proizvoda – od zasnove tiskanih vezij (PCB), razvoja programske opreme, proizvodnje, sestavljanja do testiranj in dobave – glede na potrebe segmentov elektronike, interneta stvari, medicine in proizvodnje.

Več >

Matic, strasten gorski kolesar in ljubitelj ekstremnih športov, je imel idejo, da bi gorsko kolesarjenje spravil na sneg. Tako se je začel razvijati produkt Hillstrike Snowtrike. V naslednjih letih je združil skupino prijateljev z enako strastjo do športa in strokovnjake, ki so pomagali pri razvoju produkta. Iz zabave je tako nastal resen projekt – podjetje Hillstrike d.o.o. Svojo strast želimo deliti s svetom in začeti novo športno revolucijo.

Več >

Gradimo super športnike! Celosten pristop k fizični pripravi in razvoju športnikov na elitnem nivoju. Razvijamo fitnes naprave, ki merijo moč, vzdržljivost, hitrost …

Več >

Stiska zaradi šole? Težave pri matematiki?

Težave z matematiko, ki mučijo toliko otrok, so rešljive, je prepričana Alenka Knez, inženirka strojništva in upokojena učiteljica strokovnih predmetov na trboveljski srednji tehniški šoli.

Ustvarili smo zbirko orodij in pripomočkov, s katerimi boste svojemu otroku učinkoviteje pomagali opraviti domače naloge. Naš cilj je zadovoljen otrok, ki razume in uporablja matematiko v vsakdanjem življenju, kar mu omogoča napredovanje v višjih razredih.

Več >

Je močna zgodba povezovanja, priložnosti in možnosti za ljudi, okolja, ideje in inovativne produkte, ki so – MORE THAN BEAUTY. So duša, so vsebina, so zgodba, so ustvarjalnost, so unikatnost, so dobrota, so naši pogledi na svet, so vrednote, ki jih zagovarjamo. Vse to odseva vsak produkt in vsak človek, ki je del projekta MORE THAN BEAUTY. Si z nami?

Več >

Nakit iz premoga. Dokaz, kako lahko iz nečesa “starega” preoblikujemo v novo, lepo, edinstveno.

Marjeta Hribar je oblikovalka nakita iz 6000 let stare kamnine – premoga. V času, ko so se v slovenskih pragozdovih sprehajalne praživali, je premog zadnjič videl svetlobo sonca, sedaj pa ga je oblikovalka izkopala in preoblikovala v ročno izdelan nakit s črnim leskom, ki si zasluži ime KUOLMi. Nakit je predstavljen pod sloganom: ”Wear it, don’t burn it!”, s čimer želi poudariti, da če stvari pogledamo malce drugače, lahko skupaj ustvarimo boljši svet. Nakit nosi organsko obliko in vsak kos je unikaten. Njegov črn lesk pa je opazen vedno in povsod.

Več >

Hitro in enostavno zaveži vezalke. V bistvu jih niti ne vežeš. Samo en gib in čevlji so čvrsto na nogi.

Smo inovativno podjetje, ki se ukvarja z modnim oblikovanjem. Naša vodilna linija je ohranjati visoke standarde in narediti kakovostne izdelke, ki bodo imeli dodatno vrednost.

Več >

Nudimo gravirne storitve z lasersko računalniško vodeno gravirno napravo, standardno računalniško vodeno gravirno napravo in ročno gravirno napravo. Graviranje na vse vrste materialov za različne namene industrije, športa, obrtništva in osebne opreme, izdelava štampiljk, napisnih tabel in druge storitve!

Več >

Izdajamo knjige in pomagamo samozaložnikom v vseh fazah izdaje in promocije knjige. Podpiramo talentirane slovenske pisatelje, ki razumejo čarobnost knjige in moč zapisane besede.

Knjiga ne sme biti zgolj papirnati izdelek s ceno na platnici. Knjiga je umetnost. Vsak trenutek življenja nam hitro polzi mimo, ne da bi se večine sploh zares zavedli. Tik tak in mine dan, teden, mesec, leto … Le s fotografijo ali zapisano besedo lahko nek trenutek, dogodek ovekovečimo za vedno.

Kaj je čarobnejše od tega, da s samo 25 različnimi črkami iz bralca lahko izvabimo jok, smeh, ganjenost, strah, bolečino ali radost? Kaj je močneje od tega, da s kombinacijo 25 črk nekomu lahko spremeniš življenje? Mu daš upanje, ko ga najbolj potrebuje; mu vliješ vero, ko ta že skoraj usahne; mu daš nauke, ki mu spremenijo pogled na svet; mu poveš zgodbe, ki ga naredijo (še) boljšega človeka. To je čarobnost knjige.

Ob tem se zavedamo velike odgovornosti – odgovornost do podajanja informacij, ki preko knjige vplivajo na ljudi in okolje, pa tudi odgovornost do slovenske besede. Večji vpliv ko ima, večja je tudi odgovornost, ki jo nosi s seboj.

Dokler pišemo, bo obstajala naša kultura. Dokler pišemo, obstajamo – večno (če se malo poetično izrazimo).

  • Želimo, da bi knjige ponovno pridobile spoštovanje, ki si ga zaslužijo.
  • Želimo, da bi bilo na trgu več res kakovostnih knjig, pa četudi jih bo zato manj.
  • Želimo, da talentirani slovenski pisatelji dobijo svoje mesto na trgu.

Več >

Korak za korakom, iz dneva v dan, od ideje do izdelka … spreminjamo svet.