Napovedujemo e-delavnico: Ne smem delati… Ja, pa lahko – drugače

Ste med tistimi podjetniki, ki se vam je zaradi epidemije novega korona virusa covid-19 posel povsem ustavil, tudi zato, ker z razglašeno karanteno svoje dejavnosti ne morete nadaljevati?

Ste morebiti izgubili službo? Ste s.p. in bi radi svojo dejavnost nadaljevali, pa ne veste, kakšen način je najbolj primeren in učinkovit? Imate ideje, ob njih pa tudi kup neodgovorjenih vprašanj in dilem, potrebujete partnerje, sodelavce ali samo nasvet? Potrebujete rešitve za čas izrednih razmer, kot so trenutno?

Če ste na katero od vprašanj odgovorili pritrdilno, se nam lahko v četrtek, 16. aprila, ob 10. uri pridružite na brezplačni 4-urni e-delavnici, ki smo jo poimenovali »Ne smem delati… Ja, pa lahko – drugače«. E-delavnica, ki jo bo vodil dr. Blaž Zupan, je del vrste dogodkov, ki jih Katapult pripravlja v okviru operacije SIO-KATAPULT 2020-22. Prijave na e-delavnico so obvezne na PR@katapult, pošljite tudi kratko predstavitev, da bomo delavnico lahko strukturirali čim bolj vam pisano na kožo.

Pogovarjali se bomo o tem, kako čas karantene, ko so morala podjetja zapreti svoja vrata, izkoristiti za razvoj novih idej in za rast ter skupaj iskali rešitve za nadaljevanje posla – na drugačen, novim razmeram prilagojen način. Spoznali bomo že konkretne delujoče rešitve, ki so plod premisleka in preobrazbe podjetij in dela ekip, in debato nadaljevali v smeri skupnega iskanja potencialnih poti za nadaljevanje vašega posla.

Seznanili vas bomo tudi z delovanjem in razpoložljivimi finančnimi spodbudami na področju podjetništva, ki jih zagotavljata agencija SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad (SPS). V zadnjem mesecu je bilo na tem področju kar nekaj sprememb.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. www.eu-skladi.si

E-delavnico bo vodil dr. Blaž Zupan, docent na Katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Dr. Zupan je podjetniški trener. Posebej je specializiran za razvoj novih idej, produktov in storitev. Je ustanovitelj in solastnik več podjetij v Sloveniji in v tujini, iz nekaterih je že uspešno izstopil s prodajo deleža. S podjetjem Optiprint je zgradil uspešno poslovno zgodbo, kjer so vpeljali edinstven poslovni model – kot prvi so začeli oddajati barvne multifunkcijske tiskalnike z neomejeno porabo potrošniškega materiala za fiksen mesečni znesek. Je tudi mentor startupom, predavatelj in svetovalec podjetjem kot tudi bodočim podjetnikom.