V Sloveniji je veliko posameznikov, ki imajo žilico za pisanje, pa tega svojega talenta iz različnih razlogov ne razvijajo oziroma ne pridejo tako daleč, da bi izdali knjigo. »Kako izdati in razprodati knjigo« je naslov webinarja, ki ga bo vodila Petra Škarja, podjetnica in avtorica več knjižnih uspešnic. E-delavnica je del vrste dogodkov, ki jih Katapult pripravlja v okviru operacije SIO-KATAPULT 2020-22.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. www.eu-skladi.si

»Ste pisatelj ali podjetnik? Morda oboje? Če ste samozaložnik, morate osvojiti podjetne veščine, da boste knjigo naredili prepoznavno in s tem prodajno zanimivo,« poudarja Petra Škarja. Na webinarju, ki bo potekal preko ZOOM v četrtek, 21. maja, od 17. ure naprej, bo podjetnica, pisateljica, predavateljica in motivatorka, nanizala tudi vrsto napak, ki jih je storila sama, ter s tem izgubljala čas, denar in voljo.

Pojasnila bo:
• razliko med založbo in samozaložbo ter katero izbrati,
• kakšen je postopek izdaje pri samozaložbi,
• na kaj bodite pozorni, da po nepotrebnem ne izgubljate denarja,
• kako priti na prodajne police,
• kolikšno investicijo sploh potrebujete za izdajo knjige,
• kakšne so možne rešitve, če nimate začetne investicije,
• in najpomembnejše in najbolj obširno na seminarju: kako narediti knjigo prepoznavno in z njo tudi zaslužiti.

Prijave in vprašanja
Na brezplačno delavnico se prijavite tukaj . Prijave so obvezne, sprejemamo jih do srede, 20. maja, popoldne. Vprašanja za predavateljico pa sprejemamo na PR@katapult.si.

Več o Petri Škarja
»Bodi to, kar si in delaj, kar te veseli«, je Petrino osnovno vodilo. Spodbuja podjetnost in ustvarjalnost. Je avtorica več knjižnih uspešnic, med katerimi je po mnenju nekaterih najbolj uspešna Ameriški milijonarji so spregovorili. Knjiga je prevedena v hrvaščino, angleščino, ruščino, avtorske pravice za knjigo pa prodane na Kitajsko. Zanjo je najbolj uspešna knjiga CAMINO – Od suženjstva do svobode, ki se je dotaknila največ src in spremenila največ življenj.

Petra Škarja je ne le pisateljica, pač pa podjetnica, predavateljica, motivatorka, mentorica. , ki rada potuje, obožuje naravo in pravi takole: Rada potujem, obožujem naravo (Vabilo v hribe? Sem takoj za!), sem malo izbirčna pri hrani, kljub dolenjski krvi ne pijem cvička (vem, grozno). Nekoč zaljubljenka v odbojko, zdaj le amaterska ljubiteljica športa. Enostavno me je ujeziti le s poznimi ali nedeljskimi telefonskimi klici (imam črno listo takih). Sicer o kakšnem petju ali spretnosti v tehniki pa raje ne bi … Pa tudi politike nikakor ne razumem. Se trudim, pa mi ne gre. Smisel življenja vidim v ustvarjalnosti in odnosih (iz leta v leto so mi pomembnejši). Še vedno ostajam ena od sanjačev, ki mislimo, da s spremembo posameznika lahko spremenimo svet.« In seveda, ne predstavlja si življenja brez knjig.