Kakšen obisk!

Vedno večkrat nas obiščejo osnovnošolci in dijaki, ki bi radi praktično spoznali tehnične poklice in podjetništvo. Mi pa jih z veseljem sprejmemo, seveda. Morda bodo nekega dne ustvarjali prav pri nas.

Tokrat so nas v sklopu obveznih izbirnih vsebin obiskali dijaki programa tehnik računalništva Gimnazije Ilirska Bistrica. To je bil prav poseben obisk. Iz avtobusa so poleg 50 dijakov prišle še štiri harmonike, ena kitara, nekaj kablov in podaljškov ter precej lepih glasov, ki radi pojejo. “No, če boste pri nas nekaj ur, potem nam pa kar lepo eno zaigrajte,” se je nasmejal Jure, ko so vse to prinesli v avlo Dewesofta. Pa so zaigrali in zapeli, na ves glas. Iz pisarn so pokukali zaposleni Dewesofta in poleg malo pomigali.

No, takega obiska pa še ne. Bravo! Navdušili so nas – takoj.

Po ogledu Dewesofta, kjer so se pošteno zaklepetali s programerji in inženirji, so prišli na Katapult. Že vnaprej so dodelali svoje poslovne ideje in jih po skupinah predstavili našemu glavnemu tehničnemu mentorju Jerneju Ženku in Juretu Knezu. S tem so dobili praktične nasvete in napotke, kako idejo ali produkt še dodelati, in ponudbo, kaj od tega jim lahko pomagamo na Katapultu. Izbrala sta tudi najboljšo idejo in jo nagradila.

Njihov profesor Nejc Konjevič, tudi sam podjetnik, pravi: “Podjetništvo je vrlina, ki jo je potrebno spodbujati že v šolskih klopeh. Čeprav posameznik sam morda ne postane podjetnik, se na tej poti lahko nauči podjetnih prijemov, ki prinesejo veliko dodano vrednost podjetju, v katerem dela, in v dejavnosti, ki jo opravlja.”

Ja, točno tako. Se strinjamo.

Čudovit obisk! Mladi, ustvarjajte dalje. Še nam daste zagona in veselja, ko prinesete toliko idej in energije.

.

Imaš dobro poslovno idejo?

Si startup podjetnik in te zanima mentorska podpora? Potrebuješ svetovanje na specifičnem področju?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).

“Želim do Katapulta” >>

 .