BREZPLAČEN SEMINAR

.

  • Kako motivirati zaposlene, da predano soustvarjajo prihodnost podjetja?
  • Ali ste vedeli, da je Huawei izključno v lasti zaposlenih, pri tem pa ima ustanovitelj 1,01 % lastniškega deleža?
  • Kako je lastniška struktura pomagala, da je Dewesoft v času krize ustvaril 15 % rasti, medtem ko je imela njihova branža 10 % padec?

Podjetje Dewesoft ima inovativen model nagrajevanja zaposlenih in nadgradnjo tega še sistem solastništva. Tako so zaposleni tudi solastniki podjetja. Podoben model solastništva ima tudi podjetje Huawei, kitajska multinacionalka, ki zaposluje skoraj 200.000 ljudi. Predstavniki podjetja se nam bodo virtualno pridružil na seminarju, da iz prve roke razloži, zakaj so se odločili za tak model in kakšni so rezultati.

Zakaj tak model v Dewesoftu? “Z Andrejem verjameva, da podjetje lahko deluje mnogo bolje, če so sodelavci tudi solastniki podjetja. Naj se počutijo, da prihajajo na delo v svoje podjetje. In pa nočem, da bi podjetja po naši smrti prešla v roke tujcev. Dewesoft, če bo vse po sreči, bo na koncu v lasti zaposlenih, torej bo ostalo slovensko podjetje,” pravi dr. Jure Knez, soustanovitelj in večinski lastnik podjetja, tudi glavni govornik na seminarju.

Organizator? Katapult in SBC (Slovenian Business Club)

Kdaj? četrtek, 13. maj 2021, od 14.00 do 15.30

Kje? Zoom

Koliko? Brezplačno

Prijava na dogodek >>

vv

vv

Jure Knez Katapult Mozaik podjetnosti

vv

Prijava na dogodek >>

vv

vv

vv

Kako je na naših dogodkih? 

 .

Mnogo praktičnega znanja. Precej novih kontaktov. Povezovanja in sodelovanja. Pa tudi precej smeha in zabave.

vv

VIRTUALNO PRIJATELJI

Zaupaj nam svoj email naslov, da te enkrat ali dvakrat v mesecu malo pozdravimo in te obvestimo o dogajanju na Katapultu (dogodki, novosti, uporabna znanja, včasih tudi kaj zabavnega in dobrodelnega …).

KLIKNI TUKAJ ZA PRIJAVO