Doživite in spoznajte lepoto in pomen brezčasne oblike origami umetnosti v osupljivi in nosljivi obliki FAMI ORIGAMI.

Kdaj: 18.03. 2023 med 10:00h in 14:00h v Katapultu v Trbovljah

Kaj je origami?

Origami je harmonija med matematiko, oblikovanjem, umetnostjo in meditacijo. Materiali so preprosti, pa vendar origami ponazarja sposobnost človeškega uma, da rešuje probleme in s tem odkriva fantastično harmonijo med umetnostjo in znanostjo.

Kako je nastal FAMI ORIGAMI?

Oče Strugar v penziji trenira možgane in fino motoriko z zlaganjem origamijev. Starejša hčerka umetnica in raziskovalka robotike dobi idejo, da bi lahko iz origamijev ustvarili čudovit nakit in ostale dodatke, s pridihom znanstvene fantastike in japonske kulture. Mlajša hčerka umetnica pa je odličen model za nosljivo umetnosti – origami uhani.

PREDSTAVITEV ORIGAMI KOLEKCIJ FAMI ORIGAMI

Z veseljem vam bomo predstavili najnovejšo zbirko ročno izdelanih uhanov, skulpturic in knjižnih kazal FAMI ORIGAMI, ki so jih izkušeni mojstri izdelali skrbno in natančno s tradicionalno japonsko umetnostjo zgibanja papirja.

Naši uhani Origami Orizuru – žerjavi, so klasične in brezčasne oblike, ki nikoli ne bodo šle iz mode. Vsak uhan je nežno ročno zložen, tako da nastane osupljiv žerjav, ki se lepo prilega ušesu.

Če iščete nekaj bolj igrivega, so naši uhani Origami Unicorn odlična izbira. Te očarljive uhane odlikuje čaroben motiv samoroga, ki vam bo zagotovo pričaral nasmeh na obraz.

Vsak par uhanov je izdelan natančno in skrbno, rezultat pa je osupljiv kos nosljive umetnosti.

Tako uhani Origami žerjav kot uhani Origami samorog so na voljo v različnih barvah, ki ustrezajo vsakemu slogu, zato so odličen dodatek k vsaki zbirki nakita.

Prav tako so odlična darila za vse priložnosti, od rojstnih dni do praznikov.

Naš dogodek je odlična priložnost, da sebi ali nekomu posebnemu podarite edinstven in pomemben kos nosljive umetnosti. Vsi naši uhani so izjemno lahki in udobni za nošenje, zato lahko v njih uživate ves dan brez nelagodja.

Na dogodku bo izpostavljena tudi edinstvena lepota japonske kulture. Imeli boste priložnost za nošenje tradicionalne japonske yukate, vrste ležernega japonskega kimona. Poleg tega vam bomo postregli z japonskim čajem.

.

Imaš dobro poslovno idejo?

Si startup podjetnik in te zanima mentorska podpora? Potrebuješ svetovanje na specifičnem področju?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).

“Želim do Katapulta” >>

 .