logo katapult

Trboveljčan Franci Pintar je po Srednji strojni šoli Trbovlje deset let delal v rudniku, nato stopil v vojaške vrste. Red in disciplina sta mu očitno v naravi, saj mu je bilo to nekako – vsakdanje. Normalno. Po nekaj izkušnjah raznih prestreganj informacij in nadzora komunikacije vojakov je na svet začel gledati drugače – a četudi pozna tovrstne ustroje, ga to ne straši. Tako pač je, v vojski.

Kljub temu, da si je z vojaško uniformo uresničil velike otroške sanje, je zamenjal službo in se zaposlil v Livarni, kasneje Telkomu, kjer je opravljal dela od izmenovodje do vodje proizvodnje. Nekaj izkušenj si je nabral še v Nemčiji, a želel ostajati v domačem kraju. Zato se je prijavil na zaposlitveni oglas Katapult Metala. Dobra ekipa. Super oprema. Delajo v redu. Delo je doma, v Trbovljah.

Francija ste verjetno že kdaj srečali v Čečah – mnogokrat preteče 10, včasih 15 kilometrov. To mu je malo za ogrevanje in ohranjanje kondicije. Pretekel je celo Obalni trail, kjer mu je ura kazala pretečenih 67 km! Ko ga odprtih oči poslušamo, kako zmore kaj takega (brez trenerja, se razume; brez da bi kdaj uradno treniral tek), le skomigne: »Ah, saj ni to tako težko … Pač greš. Tečeš. Saj so vmes krize, pa vse boli, ampak – pač greš naprej. Veš, kaj je cilj in greš. Pa saj s časi nisem tako dober, glavno, da pretečem,« še skromno doda.

Pa vseeno, Franci, kakšen je občutek, ko po enajstih urah, po pretečenih 67 kilometrih hribovitega terena, prideš na cilj ? »No … Ja kar na jok mi je šlo. Pa saj s cajtom nisem bil tako zadovoljen, ampak glej, prišel sem.«

A je dovolj pripravljen na sedaj najdaljši 160-kilometrski trail, ki bo aprila v Vipavi? »Pa saj nikoli ne veš, če si dovolj pripravljen, dokler ne probaš. Saj ni mus, da bom na koncu res pretekel – ampak cilj je določen, grem v to, probal bom.« Franci, navijamo zate!

Ob klišejskem vprašanju ali ima kakšno posebno vodilo v življenju, spet skromno odgovori: »Niti ne.« Malo kasneje pa doda: »Je treba delat, treba je migat. Ko človek neha migat, začne umirat.«

Franci, lepo dobrodošel v ekipi Katapult Metala!

Česar morda niste vedeli o Franciju

  • Medtem ko je žena šla na Jamatlon, je on mimogrede omenil: »Veš kaj, spusti me v Logarski dolini, pa bom pritekel do vas.« Pa je. Pritekel. 58 km. In potem? Usedel se v lokal, naročil CocaColo in pivo, ter počakal, da ga kdo pride iskat.
  • Kako je s padalom skočil iz starega ruskega aviona, z mislijo 'ja nič, če se ubijem, se pa ubijem,' vam pa kdaj v živo pove.

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).