logo katapult

Z Matjažem se ni za hecat. Elektrotehnik računalništva iz Celja je 23 let treniral judo, od tega zadnjih 13 let na profesionalnem nivoju.

Ko je začutil, da nima več take eksplozivnosti in hitre regeneracije kot dvajsetletniki za njim, si je realno priznal, da ne bo več mogel dosegati najvišja mesta na mednarodnem nivoju. »Če nekaj delaš, delaj to 100%. Če ne moreš 100%, je treba najti nekaj drugega,« je njegovo vodilo. Vsaj dvanajst treningov na teden in popolna predanost športu so bili razlog, da je pri svojih 31ih letih prvič iskal službo.

Prav judo, tradicionalen šport, kjer sta pomembna red in disciplina, mu je dal ogromno. Zgradil mu je samozavest, utrdil delavnost in razvil disciplino, kar je z njim, kamorkoli gre.

To so hitro prepoznali tudi delodajalci in ga takoj vzeli v prvo službo v Sico. 4. maj 2020 je imel prvi delovni dan. Dodelili so mu mentorja, s katerim se je hitro učil prakse. Prepoznali so njegove izjemne lastnosti, ki jih je pridobil tudi s športom, in že po pol leta ponudili, da bi postal namestnik vodje proizvodnje. Tako je iz prvega delovnega dne v svojem življenju po samo sedmih mesecih postal že organizator dela oziroma namestnik delovodje.

Nakar je prišlo priporočilo: »Daj, pokliči Anžeta.« V novo ustanovljenem podjetju Katapult Metal so se naročila hitro povečevala, delo kar množilo, fantje pa nujno rabili dodatno pomoč. Sprva jim je pomagal v popoldanskem času in med vikendi, s tem pa tudi dobro spoznal to okolje.

V Katapult Metalu je videl ključne prednosti:

  • Je novonastalo podjetje, zato lahko sodeluje pri večini projektov že od samega začetka, kar mu je pomembno. »V večji firmi, kjer so vsi procesi že utečeni in jasno določeni, nimaš vpliva in ne vpogleda, kako celotni projekti potekajo. Preprosto delaš svoje delo, ne da bi poznal celoto.«

  • Raznoliko delo in fleksibilen delovni čas. Delajo eno izmeno, a nihče ne gleda na uro, katero minuto si prišel in kdaj odšel.

  • Večja plača. Ja, bodimo realni, tudi pomemben kriterij.

  • Mlad, ambiciozen, prilagodljiv kolektiv.

Tako z ene kot z druge strani ni bilo dvoma – ja, Matjaž je en izmed nas, je vodja laserskega razreza.

V čem vidi konkurenčno prednost Katapult Metala?

»Da smo kvalitetni, je dejstvo, to je osnova. Potem je sta tu hitra odzivnost in fleksibilnost. Pri večini večjih podjetij imaš dobavni rok vsaj 14 dni, mi pa marsikaj naredimo v dnevu, dveh.« Ni malokrat, da fantje kar čez vikend poprimejo, da ima stranka pravočasno narejeno.

»Zdaj pa moram delat,« hitro vstane. Na praznični dan se v delavnici iskri in žari, fantje delajo s polno vnemo. »Stranka do jutri rabi en kos …,« je vsa razlaga, ki jo rabijo.

Česar morda niste vedeli o Matjažu

  • Reprezentant je kar 18-krat prejel naziv državnega prvaka. Na evropskem prvenstvu je dvakrat osvojil sedmo mesto, dvakrat je bil tudi drugi na grand prix turnirju. V glavnem - profi.
  • S telefona rad prebere misel Dalejlame: "There are only 2 days in a year that nothing can be done. One is called yesterday and other is called tomorrow. So today is the right day to love, believe, do and mostly live."
  • Njegovo vodilo je: "Kar delaš, delaj 100% - če je to delo, delaj 100%, če je to uživancija, uživaj 100%."

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).