logo katapult

Kdo pravi, da mladi niso delovni? Poglejte Robija. Že od svojega 16. leta dela in služi svoj denar. Ne, ker bi moral iz kakšnega pomanjkanja, ampak ker si tako želi, saj ceni delavnost, samostojnost in odgovornost.

Takoj ko je postal polnoleten in za tisto leto opravil šolske izpite, je delal vsak dan, vikende in praznike kot dostavljalec v piceriji, za tem pa kot picopek v kuhinji (nismo še preverili, kako dobro zna speči pice – to imamo še na seznamu …). Tam se je naučil delati pod stresom, treniral veščine organizacije časa in opravil, delovati v kolektivu.

Že doma na kmetiji je bil od nekdaj vajen delati. Prvi telefon si je kupil z zasluženim denarjem mesečnega dela. Svojega. Sam. Tako mu stvari nikdar niso samoumevne. Razume vrednost stvari, ne le cene. Poseben in pomemben mu je občutek, da si zasluži s svojim delom.

V šoli ga je zanimalo modeliranje, zato je za četrti predmet mature narisal del stroja za avtomatizacijo. To je bil začetek njegove poslovne usmeritve.

Po Srednji strojni šoli Trbovlje je nadaljeval študij v Mariboru, a se prepisal v Celje na višjo strojno šolo. Medtem so na Katapult Metalu ravno iskali študentsko pomoč. »Nič mi ni težko narediti. Kar mi boš dal za delati, tisto bom naredil. Vedno bom našel nekaj dobrega v vsakem delu.«

Hitro se je ujel z ekipo in se v marcu 2023 redno zaposlil. Njegova prva redna zaposlitev.

Zakaj Katapult Metal?

»Všeč mi je ta timski duh. Odnosi so mi pomembni. Tu noben nobenemu ne privošči kaj slabega … Tudi če imaš slab dan, greš malo na stran in narediš svoje … pa te ne bo nihče grdo gledal.

Imaš podjetja, v katerih prideš na šiht, da gledaš na uro. Jaz pa hočem delati tako, da si med sabo pomagamo. To je tu zelo močno. Če komu kaj ne gre, si priskočimo na pomoč. Tako z veseljem pridem na šiht

Česar morda niste vedeli o Robiju

  • Rad hodi na veselice. Ja, mladi tudi plešejo.
  • Njegovo vodilo: "Kjer je volja, tam je pot. Vse se da, če se hoče."
  • Robi je odličen v fotografiji in video produkciji. Sam temu reče hobi, a mnogi bi to ocenili že kot konkretno delo - fotografira za Občino Zagorje, zavode, šole, na tekmah, porokah, koncertih ... Tudi video predstavitev rakete v novih prostorih Dewesofta je Robijevo delo - mi smo navdušeni!

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).