Vsaka poslovna pot se začne z idejo. Naj bo to izdelek ali storitev. Če ob tem začutiš vznemirjenje, tisto pravo strast, močno željo, potem je smiselno s to idejo nadaljevati.

A dobra ideja in želja še nista dovolj. Vse preveč poslovnih idej se rodi in obstane samo v posameznikovih mislih. Morda o tem govorimo še s prijatelji in partnerji, a tam se ustavi. Verjetno bi vse bolelo srce, če bi znali na en kup zbrati vse revolucionarne ideje, ki so ostale nerealizirane zaradi vsemogočih izgovorov, strahov ali lenobe.

Za prave uspehe potrebuješ še odločnost, strast,  dobro strategijo in seveda veliko trdega dela. Samo najbolj vztrajni in predani se lahko veselijo največjih uspehov. Ne obupaj ob prvi oviri, ne ob drugi, niti ob tretji, nikakor pa ne ob stoti, ker je za tabo že dolga prehojena pot in je tedaj pa res nesmiselno odnehati. Čim višji je naš cilj, tem slajši je uspeh.

Ne boš pa dosegel pravih uspehov, če ob sebi nimaš dobre ekipe. Še Messi ne more sam premagati ene amaterske zasavske ekipe, če nima ob sebi soigralcev. Ne rabiš stotine ljudi ali tisoče sledilcev na socialnih omrežjih. Dovolj bo nekaj ključnih ljudi, s katerimi se poslovno dopolnjujete, osebno spoštujete, predvsem pa skupaj živite vizijo, ki ste si jo zadali.

Kreativneži in vizionarji prevečkrat pozabimo na urejen poslovni del podjetja – pravno ozadje, stabilna finančna struktura, urejeno računovodstvo … Ja, tudi to je del podjetništva. Pomemben del podjetništva.

V nečem mora biti tvoj produkt, storitev ali podjetje posebno, edinstveno. Kaj bo to? Naj ne bo “najnižja cena”. Slovenija je premajhna, da bi bilo smiselno tekmovati z najnižjimi cenami v globalnem svetu.

Znanje je pomembno. Zelo. A ko imamo na vsakem koraku ponudbo vsemogočih dobih in manj dobrih izobraževanj, je težko preceniti, katera so res pomembna. V samem začetku je bolj kot vsaka najmanjša podrobnost zadnjega člena zakona, ki se navezuje na podjetništvo, bolj pomembno gojiti veselje in ljubezen do podjetništva. Seveda potrebuješ veliko znanja. Ampak prečiščenega znanja – pravi čas prave vsebine. No, sedaj lahko pa to prečiščeno uporabno znanje iz prakse dobiš tudi v našem MOZAIKU PODJETNOSTI >>

Poskusi. Naredi. Dodeluj. Prodaj. Ne boj se porazov, poraz je samo pot do uspeha.

.

Imaš dobro poslovno idejo?

Si startup podjetnik in te zanima mentorska podpora? Potrebuješ svetovanje na specifičnem področju?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).

“Želim biti del Katapulta” >>

 . 

“Vse bi delal, samo prodajal ne bi.”

Mnogi se prodaje izogibajo v velikem loku ali pa nanjo gledajo kot nujno zlo.

Vendar ne rabi biti tako. Na prodajo lahko pogledamo tudi iz drugega zornega kota … In tako doprinesemo k lastnemu uspehu in uspehu podjetja. Prenesi si brezplačno e-knjigo o prodaji.

KLIKNI ZA PRENOS!

..

Vsebine se pripravljajo v okviru operacije SIO-KATAPULT 2020-22.

Aktivnosti Katapulta d.o.o. v okviru operacije “SIO-KATAPULT-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. www.eu-skladi.si