Se spomnite začetka korone, ko je v trgovinah zmanjkalo kvasa? Pravijo, da vsaka kriza v sebi nosi seme priložnosti, katerega sta našla in vzklila Špela Pibernik in Klemen Habat. Starša treh punčk (četrta na poti) sta si vedno želela imeti svoje podjetje. Po premnogih idejah je ta padla na plodna tla …

Ste že slišali za testo z drožmi? Droži so divji kvas. So preprosta zmes moke in vode, ki na toploti začne fermentirati. Prav to sta poizkusila in ugotovila, da je testo z drožmi izjemno okusno! Seveda, saj ima pekovski kvas le eno vrsto kvasovke, v drožeh pa je več kot 50 različnih vrst mlečnokislinskih bakterij in več kot 20 vrst naravno prisotnih kvasovk, kar ustvari polnejši okus.

Za pripravo takega testa potrebuješ približno 4 – 7 dni, zato sta našla način, kako to poenostaviti – po nekaj testiranjih sta našla idealno mešanico in način, kako ustvariti testo z drožmi, ki ga lahko zamrzneš, testo pa ostane zračno in okusno.

Po ne najboljši izkušnji mentorstva in za tem zavrnitvi finala v izboru Štartaj Slovenija, sta se na priporočilo obrnila na Katapult, kjer ju je pod svoje okrilje vzel mentor Rok Starič, lastnik prehrambnega podjetja Rok’s nut in solastnik Kooperative 103.

(Seveda je hotel najprej poskusiti to testo. Akcija – piknik, testo, pečica, pice … Je dobro? Ne, vrhunsko je!)

“Ko česa ne vem, lahko pokličem Roka. On pač ve ali najde nekoga, ki ve. Lahko se učiva iz njegovih napak, torej jih ne rabiva ponavljati. Ima mnogo iniciativ, ki se jih midva sama ne bi spomnila. Tako te spravi iz cone udobja. Midva še nisva tako daleč v razmišljanju kot on, ki določene stvari kar že ve in vidi priložnosti tam, kjer jih midva ne. Vidi se, da je postavil že svoje podjetje in zato svetuje zelo praktično, konkretno, s pravimi kontakti, nasveti …” mentorsko podporo opiše Špela.

To ju je izstrelilo med podjetnike.

V samo nekaj mesecih sta se že dogovorila, da se njuno zamrznjeno testo z drožmi prodaja v skoraj 20 trgovinah, nazdravila sta že prvemu mejniku 1000 prodanih kosov, v kratkem ju bomo videli v oddaji Podjetno naprej (nekdaj Prava ideja) …

Vesela pa sta predvsem tega, da sta na odlični poti do sanj o uspešnem družinskem podjetju, kjer lahko vsak dan skupaj ustvarjata in kreirata ideje dolgo v noč, ko se otroški direndaj umiri. Pravita, da imata Droži(nsko) podjetje Love2Bake.

.

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu:

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).

“Želim do Katapulta” >>

 . 

..

Vsebine se pripravljajo v okviru operacije SIO-KATAPULT 2020-22.

Aktivnosti Katapulta d.o.o. v okviru operacije “SIO-KATAPULT-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. www.eu-skladi.si