logo katapult

Jelena David

Jelena David je Zasavčanka, ki je odraščala v Hrastniku, živi v Trbovljah. Zoisova štipendistka na Gimnaziji Trbovlje je že zelo mlada družino postavila na prvo mesto in zato kasneje ob delu doštudirala ekonomijo in se vedno bolj poglabljala v računovodsko delo.

Matematika je njen drugi dom. S številkami se dobro razumejo. Tako se je hitro našla v računovodstvu za gospodarstvo.

Ko se je poslavljala od prejšnjega delovnega mesta, je marsikdo imel rosne oči. Pospremili so jo s cvetočo orhidejo in ogromnim paketom daril. Ko so ji sodelavci en za drugim izrekali dobre želje ob odhodu, ko so podelili svoja občutja glede dela z njo … ji je bilo res toplo pri srcu. Dobrih odnosov ne moreš zgraditi čez noč, torej je na tej poti delala nekaj zelo prav.

Odnosi so ji vedno bili in so ključni. Nekonfliktna in prilagodljiva, z izjemnim posluhom za sočloveka, na prvo mesto vedno postavlja – odnose. To se je še bolj poglobilo, ko je pred dvema letoma imela operacijo na možganih in na življenje začela gledati drugače. Take spremembe so težko opisljive, a obenem jih ni moč spregledati. Hvaležna za male lepote in vsakdanje stike z najbližjimi vsak dan živi z bistveno večjim zavedanjem vsakega trenutka posebej. Predvsem pa stvari niso več samoumevne.

Kot domačinka je poznala Katapult kot okolje, ki nudi poslovne priložnosti, ki podpre in pomaga mladim na poslovni poti.

Šele ko se je pridružila ekipi na dvodnevnem srečanju ob koncu leta, je prav s presenečenjem spoznavala, koliko področij zajema Katapult in kaj vse ponuja mladim podjetjem. Jelena si močno želi s svojim znanjem pomagati pri razvoju teh dobrih poslovnih zgodb.

Ve, kako je, ko starši nimajo službe in družine živijo v revščini. Zato še toliko bolj z navdušenjem zre v vizijo Mesta Akrobatov na Lakonci. S tem, ko se v regiji naredi toliko novih delovnih mest, se tudi ljudje na splošno počutijo boljše. Iz apatije preidejo v ustvarjanje; iz monotonosti v delovanje; iz depresije postajajo vedno bolj zadovoljni. Posledično celotna regija bolj zaživi.  

Zakaj torej Katapult?

Dela to, kar res rada dela. S številkami. 

In rada bi bila del tega vzdušja, kjer dobra energija kot magnet vleče k sebi. Tako se en za drugim nalezejo pozitivnega vzdušja, ustvarjanja, neskončnih možnosti in priložnosti, nasmeha in zadovoljstva. Želi biti del tega. 

Ali kot pravi Jelena: »Vsak si želi biti del nečesa dobrega, a ni tako?« Res je.  

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).