logo katapult

Zgodbe akrobatov

zgodbe akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: AO wood-design d.d.

Dijaki, ki niso kr' neki, so ustanovili AO wood design d.d. in prejeli naziv Dijaško podjetje leta 2024. »To je zgodba o vztrajanju in zgodba o tem, kako pomembno je verjeti v to, kar delaš,« pravi njihov mentor prof. Peter Kurnik.

zgodbe akrobatov

ZGODBE SODELOVANJA: Topšit kontejner

Dobre zgodbe so vedno rezultat ekipnega dela. Ko pa govorimo o najboljših, je za njimi sodelovanje več ekip, podjetij in posameznikov. Dewesoft kontejner je primer, kako je izvrstno sodelovanje ustvarilo presežke.

zgodbe akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: NEOM Studio, Domen Gumzej

V NEOM studiu se zanimivo oblikovanje z lesom srečuje s trajnostnim razvojem. Domen izdeluje dizajnersko pohištvo, ki se ga sestavi brez vijakov in lepila. Že poimenovanje teh kosov kaže na njegovo inovativnost in bistva v doživetjih …

zgodbe akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: Bistro Bombina (Urh in Barbara)

Zgodba o bistroju Bombina je v bistvu zgodba o ljubezni do hrane in ljubezni do domačih Trbovelj. Predvsem pa je zgodba Urha in Barbare, ki sta svojo različnost znala združiti v isti viziji.

zgodbe akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: Dino Florjančič in MonoDAQ (Dewesoft Monitoring)

"Če bi mi leta 2015 kdo povedal, da bom potreboval štiri leta, da se bom znebil minimalne plače, šest let, da bo podjetje postalo stabilno, in osem let, da bo ustvarilo prvi večji dobiček … morda takrat ne bi izbral te poti."

Leta

zgodbe akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: Algorythmo

Nejc, Mihael in Lovro so s produktom OnStage (zdaj Algorythmo) zmagali na 20. državnem tekmovanju POPRI, kasneje dobili še 2. mesto na Rektorjevi nagradi Univerze v Ljubljani.

zgodbe akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: Polirna pasta OPS

Mlad podjetnik Jakob Sadar je naredil OPS (Organic Polishing Structure) - revolucionarno pasto na področju poliranja specialnih jekel, narejeno iz odpadnih kravjih rogov.

zgodbe akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: Špricaparat MIXY

Iz kraja, od koder prihaja Gregor Strniša, imajo nadvse zabaven dogodek, »Vzpon s šajtrgo na Svibno«. Glavna naloga je, da zagrabiš svojo šajtrgo in tekmuješ v hitrosti ali kreativnosti. »Veš kaj, midva ne bova švicala,« je rekel Gregorjev brat. T

blog list image