logo katapult

Mihael Gornik

Mišo. Vsi ga kličemo Mišo. Direktor Katapulta. 

Kje si je nabiral praktične izkušnje?

Ko se je odločal za študij, ga je zanimalo vse. Od kuhanja do elektrike. Kariero je začel kot razvijalec v ISKRI, napredoval pa do vodje proizvodnje. Ker se ISKRA ni razvijala, se je zaposlil v DIOTEKU, kjer je zasedal pozicijo direktorja. Kasneje je 5 let deloval v projektu Podjetno v svet podjetništva, kjer so mnogim mladim podjetnikom pomagali stopiti na noge in dosegati čudovite uspehe (Hillstrike, Čistpocukran, Iconic kava, S Tino v tujino …).

Sedaj je že 6 let vodja kakovosti v DEWESoftu, kar ponosno pove, ko pokaže na logotip podjetja na črni srajci, ki jo, pripaden podjetju, rad nosi.

Zakaj verjame v Katapult?

Ko sta mu Andrej in Jure predstavila idejo Katapulta, je takoj verjel vanjo. Nameni so bili pravi. “Pomagajmo tudi drugim, dajmo nekaj trgu in našemu okolju nazaj. To je bila osnova, na kateri Katapult še danes stoji.”

Nasvet mladim podjetnikom?

“Ne pozabi na tri magične besede: Dober dan, hvala, prosim.”  Mihael Gornik

Česar morda niste vedeli o Mihaelu:

  • Trboveljska godba je bila razglašeni za eno Najboljših pleh musk na svetu. Ja, tudi glasba je njegovo močno področje.
  • Zakaj ga vsak dan lahko srečamo na pločnikih Trbovlja? Po operaciji srca se je odločil spremeniti slog življenja. Najprej – gibanje. A kako naj najde čas še za to? Podjeten kakor je, je hitro našel rešitev: »Vsak dan grem peš do službe in nazaj (kar je pol ure v eno smer), naj si bo dež, mraz, sonce ali večerna luna.«
  • Je gurman.
  • Rad ima gore. Včasih se je prav rad in pogosto spuščal z Mrzlice.

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).