logo katapult

Špela Tuhtar

Špela Tuhtar iz Hrastnika si je že od najstniških let nabirala izkušnje v različnih delih – delala je v gostinstvu, v proizvodnji, bila promotorka za Pekarno Grosuplje, zadnjih deset let pa zaposlena v komerciali v  Commerc Trgovini v Ljubljani. Bila je nepogrešljiva podpora komercialistom. »Pedenala sem jih, pobe,« se nasmehne, »saj vemo, kako znajo biti oni s papirji pa z vsem tem.« Ko je zapustila tisto delovno mesto, so ji podarili prav ganljivo knjižico skupnih slik in zapisov, ki kažejo na to, kako radi so jo imeli v svoji ekipi.

Sedaj se je pridružila ekipi Katapulta, saj si je ob dveh malih otrocih želela dela bližje doma.

Sodelavci pa jo poznajo kot tisto, »ki ne zna biti pri miru. Neverjetno, da ji nikoli ne zmanjka energije.« In res – spretno opravi vso zadano delo in že brska naokoli, kaj lahko še postori. »Ne morem biti brez dela. Ga že nekje nekako najdem,« razloži. Le kdo si ne bi želel take sodelavke. Monotonost jo bremeni, zato se je tudi hitro ujela v razgibano delo na Katapultu in v Katapult Metalu.

Zakaj Katapult?

Že kot študentka je vedno pogledovala za delom v domačem okolju, saj je tudi srčno želela doprinašati lokalnemu okolju. »A takrat res ni bilo služb. Odhajali smo ven, večina proti Ljubljani. Neverjetno, kako se je v teh zadnjih letih to spremenilo.«

Prav v tem vidi tudi dodano vrednost okolja Mesta Akrobatov. Doline se oživljajo, domačini dobivajo možnost zaposlitve v lokalnem okolju. Kdor pa želi ustvariti kaj novega: »Dodana vrednost Katapulta je v tem, da lahko začneš iz nule, ob tem pa ti nekdo daje pomoč. Ko začneš, si še brez izkušenj. Imaš sicer idejo, a kaj boš samo s tem. Če še nisi bil v biznisu, ne moreš vedeti. No, tu ti Katapult res pomaga. Pa tudi to, da si deliš stroške, je super. Tako imajo več možnosti, da res uspejo.«

Naj uspejo, da bo še več delovnih mest v Zasavju.

Špela – dobrodošla v ekipi Katapulta!

Česar morda niste vedeli o Špeli:

  • Prijatelji pravijo, da pridela najboljše paradižnike. Menda res uživa v vrtnarjenju in nasploh delu okoli hiše.
  • Znanci jo poznajo kot vsestransko športnico – atletika, jazz balet, odbojka … Česarkoli se je lotila, je v športu vedno stopala med najboljše. Zato se je tudi odločila za študij na DIFu, a presedlala v turizem in komercialo.

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).