logo katapult
Novice

Projekt: BiHUB II

Žensko podjetništvo predstavlja možnost izboljšanja položaja žensk in korak k enakopravni udeležbi ne zgolj na trgu dela, ampak tudi v javnem in političnem življenju. BiHUB2 gradi na odličnih rezultatih predhodnega projekta (BiHUB) in ima za cilj opolnomočiti ženske preko spodbujanja ženskega zelenega in trajnostnega podjetništva ter zagotavljanja njihovega vključevanja v procese odločanja.

10.12.2023
blog single subtitle image

Projekt bo okrepil delo inkubatorjev v Livnu, Travniku in Jajcu. Opolnomočil bo več kot 400 žensk preko programa usposabljanja, podpore poslovnih idej oz. start-upov, tekmovanja v podjetniških idejah za mlade – bodoče podjetnice, BiHUB kampa za podjetnice, gradnje in podpore ženskih podjetniških mrež ter izvajanjem posvetov in drugih zagovorniških akcij. Ženske bodo okrepljene za izvajanje zelenega in trajnostnega podjetništva, kar predstavlja pomemben prispevek k varovanju okolja, zelemu prehodu in trajnostnemu podjetništvu ter razvoju v Bosni in Hercegovini.

Trajanje projekta: 1. april 2023 – 15. oktober 2025

Projektni partnerji: Kulturno izobraževano društvo PiNA (vodilni), Centar za edukaciju mladih Travnik (BiH), Centar za obrazovanje i druženje Jajce (BiH), Linnovate Business Park (BiH), Katapult

Področja: Participacija, izobraževanje, vključevanje

Projekt je podprt s strani programa mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči Slovenije (Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve RS).

Ostale Novice

Zgodbe Akrobatov

ZGODBE SODELOVANJA: Topšit kontejner

Dobre zgodbe so vedno rezultat ekipnega dela. Ko pa govorimo o najboljših, je za njimi sodelovanje več ekip, podjetij in posameznikov. Dewesoft kontejner je primer, kako je izvrstno sodelovanje ustvarilo presežke.

Dogodek

Mreženjski dogodek Katapultove skupnosti

Mreženjski dogodek za “naše” je namenjen spoznavanju in krepitvi skupnosti, iskanju ekip, druženju z mentorji in skupnemu iskanju rešitev.

Zgodbe Akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: NEOM Studio, Domen Gumzej

V NEOM studiu se zanimivo oblikovanje z lesom srečuje s trajnostnim razvojem. Domen izdeluje dizajnersko pohištvo, ki se ga sestavi brez vijakov in lepila. Že poimenovanje teh kosov kaže na njegovo inovativnost in bistva v doživetjih …

Novice

STORIES OF ACROBATS: Bistro Bombina (Urh and Barbara)

The story of Bistro Bombina is essentially a story of love for food and love for Trbovlje. Above all, it is the story of Urh and Barbara, who were able to unite their diversity in the same vision.

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).