logo katapult
Dogodek

Se solastništvo zaposlenih obrestuje?

Spoznajte podjetja z notranjim lastništvom: Dewesoft, Domel, Halcom, Tiko Pro, INEA in se odločite, ali bi kaj podobnega uvedli tudi pri vas.

Petra Škarja 22.08.2024
blog single subtitle image

Kako motivirati zaposlene, da predano soustvarjajo prihodnost podjetja? In kako jih obenem dovolj in pravično nagraditi za njihovo delo, ki vodi do odličnih rezultatov podjetja? 

Nekatera podjetja so našla odgovor na to v dobro postavljenem sistemu solastništva zaposlenih. Ta revolucionarni sistem je zgrajen na enostavni, ampak radikalni ideji: če se zaposleni lahko naučijo, kako podjetje deluje in so tudi sami solastniki, potem tudi sami začnejo razmišljati in delovati kot podjetniki. 

Sliši se idealno. Kaj pa pravi praksa? 

Vabljeni na dogodek, kjer bodo svoje izkušnje s solastništvom zaposlenih podelila podjetja Dewesoft, Domel, Halcom, Tiko Pro in INEA. Predstavljena bo interesna skupina podjetij z notranjim lastništvom, kamor se tudi kasneje lahko obrnete po odgovore na vaša vprašanja. 

Kdaj? Torek, 3. 9. 2024, od 16.00 do 19.00

Kje? Katapult, Gabrsko 12, 1420 Trbovlje

Koliko? Brezplačno

Online? Ne, dogodek bo le v živo

Prijava? Ja, prosimo, zaradi lažje organizacije.

VSEBINA: 

16.00 – 16.45 Dr. Jure Knez, Dewesoft d.o.o., »Zakaj verjamem v solastništvo zaposlenih?« 

  • Dewesoft, eno izmed petih največjih podjetij merilne tehnike v svetu, je v 2023 ustvarilo 100 mio prometa in je v lasti 116 zaposlenih. Po osmih letih solastništva zaposlenih trdno verjamejo, da je to ključen gradnik uspešnosti podjetja. Soustanovitelj dr. Jure Knez bo podrobneje razložil, zakaj so se odločili za ta sistem, kakšni so izzivi, kaj pravi matematika in kako ohraniti sistem stabilen tudi čez 100 let. 

16.45 – 17.15 Mag. Matjaž Čemažar, Domel d.d., Solastništvo zaposlenih od 1998 

  • Domel je v letu 2022 presegel prodajo 200 mio evrov in zaposluje več kot 1.500 ljudi. Lastniška struktura izvira iz procesa lastninjenja v 90-ih letih. Domel Holding d.d. je bil ustanovljen v letu 1998 na osnovah družbe pooblaščenke, kjer so zaposleni vložili svoje lastninske certifikate. Povod za ustanovitev družbe pooblaščenke je bil poskus sovražnega prevzema s strani ameriške korporacije, pri čemer so del vodstva in zaposleni strnili svoje vrste in ohranili podjetje slovensko. Kako pa sistem solastništva zaposlenih deluje danes? Kaj so prednost, kaj izzivi in kaj pravijo rezultati? 

17.15 – 18.00 Okrogla miza, povezuje mag. Sonja Šmuc, Dewesoft 

  • Prakse podjetij: Matjaž Čadež (Halcom d.d.), Kristina Kočet Hudrap (Tiko Pro d.o.o.), Saša Muhič Pureber (INEA d.o.o.), Tilen Božič (Inštitut za ekonomsko demokracijo)

  • Predstavitev interesne skupine podjetij z notranjim lastništvom

18.00 – 19.00 Sproščeno druženje in izmenjava praks

*Program se lahko še malenkost spremeni, a jedro vsebine zagotovo ostaja. 

Aktivnost se izvaja v okviru operacije JR Start – up konzorcij in jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju od 2021 do 2027.  


Kako je na naših dogodkih?

Mnogo praktičnega znanja. Precej novih kontaktov. Dosti povezovanja in sodelovanja. Pa tudi precej smeha in zabave.

Ostale Novice

Dogodek

PODJETNIŠKA AKADEMIJA

16-urni pospeševalniški program za podjetne in inovativne ekipe

Dogodek

KATAPULT MARKETING BOOT CAMP za podjetja s fizičnim produktom (8. do 15. oktober)

Cilj programa je zagotoviti praktične nasvete in orodja za optimizacijo marketinga, prodajnih procesov ter poslovne strategije. Poseben poudarek bo na reševanju ključnih izzivov, s katerimi se soočajo ustanovitelji in njihove manjše ekipe, ter zag

Dogodek

Izobraževalno - mreženjski dogodek: Bilance in davki

Ni dovolj, da ima podjetje dobrega računovodjo ali računovodski servis (Pomaga pa!).

Vsak podjetnik bi moral imeti osnovno razumevanje računovodstva in davkov, saj sta ta področja ključna za uspešno vodenje podjetja.

Dogodek

KATAPULT SALES BOOST PROGRAM

Hej, ustanovitelji startupov!

Ste pripravljeni dvigniti svojo prodajno strategijo na višjo raven? Program KATAPULT Sales Booster s Petro Wagner je tu, da vam pomaga izpiliti prodajne metode, natančno ciljati

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).