logo katapult
Novice

ŠTIPENDIJE AKROBATOV: Matic Bernot

Akrobati preizkušate meje mogočega, uživate v ustvarjanju in se stalno sprašujete, kako bi nekaj izboljšali. Vizionarji. Geniji. Inovatorji s pravimi vrednotami. Zelo ste redki, zato včasih nerazumljeni. A prav taki postanete inovatorji, ki spreminjate svet na bolje.
Sklad akrobatov nudi štipendije in podporno okolje najbolj perspektivnim mladim AKROBATOM za spodbudo pri njihovem razvoju. Med temi smo prepoznali tudi Matica Bernota.

10.07.2024
blog single subtitle image
  • Kako bi se na kratko opisal?

Sem Matic Bernot, oseba, ki je zelo radovedna in strpna. Ko se lotim neke naloge, se potrudim, da jo izpeljem do konca. Računalništvo in tehnologija me zelo zanimata, uživam pa tudi v tem, da pomagam ljudem pri iskanju informacij, nasvetov in rešitev za njihove težave. Rad raziskujem nove stvari, se učim in razumem različne poglede ter prispevam k izboljšanju sveta okoli sebe. V prostem času pa se ukvarjam s 3D modeliranjem.

  • Od kod prihajaš, katero šolo obiskuješ?

Prihajam iz Kisovca pri Zagorju ob Savi, obiskujem pa Fakulteto za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

  • Katera področja te izrazito zanimajo?

Najbolj me zanima računalništvo. Kadar kupim računalnik, ga sestavim kar sam, saj s tem pridobim vedno več znanja, prilagodim si lahko specifikacije svojim zahtevam in izbiram izgled po svoji želji. Rad imam tehniko in spoznavam, kako stvari delujejo.

  • Zakaj bi zase rekel, da si Akrobat?

Zase bi rekel, da sem Akrobat, saj nenehno iščem nove in ustvarjalne rešitve za težave, s katerimi se soočamo. Vedno iščem načine za izboljšanje nekaj, kar že obstaja in verjamem, da je vedno prostor za napredek in izboljšave.

  • Na katere svoje uspehe si najbolj ponosen?

Najbolj ponosen sem na zlato maturo, vpis v zlato knjigo ter inovacije (BCI slikanje z mislimi, AR Laibach, Lesarius ...).

  • Če bi lahko danes razvil en revolucionaren produkt, kaj bi to bilo?

Če bi danes razvil revolucionaren produkt, bi to bila naprava za iskanje predmetov v trgovini. Običajno vidimo nekaj v katalogu, ko pa pridemo v trgovino, pa ne vemo, na kateri polici se nahaja želen predmet. Naprava bi nam pomagala najti ta predmet, poleg tega pa bi z njo lahko razvrstil predmete glede na ceno/količino ali pa na rok uporabnosti.

  • Kaj misliš, da so pomembne vrednote, ki te delajo dobrega človeka, in kar bi morali širiti med vse ljudi?

Pomembne vrednote so: spoštovanje, prijaznost in strpnost.

  • Sedaj že poznaš Katapult in Dewesoft – kako bi ju predstavil najboljšemu prijatelju/prijateljici?

Katapult je podjetniški pospeševalnik, ki pomaga mladim inovatorjem uresničiti njihove želje in jim olajša razvoj izdelka/storitve. Inovatorji imajo tako na voljo Katapultove stavbe, te pa vsebujejo tudi pisarne, delovne in proizvodne prostore, kuhinjo in spalnice. Dewesoft je podjetje, ki se ukvarja z zajemanjem podatkov s svojimi merilnimi napravami, katere prodaja po vsem svetu. Poleg stojne opreme pa razvijajo tudi programski paket za pridobivanje podatkov, imenovan DewesoftX.

  • Kaj ti je bilo najbolj všeč v našem programu in okolju, odkar si del Sklada Akrobatov?

Najbolj mi je bil všeč obisk podjetju Rimac, kjer smo doživeli proizvodnjo električnih avtomobilov.

  • Imaš kakšno spodbudno misel, ki jo rad poveš, jo večkrat prebereš?

"Največja slava v življenju ni v tem, da nikoli ne padeš, ampak v tem, da po padcu znova vstaneš." -Nelson Mandela

Ostale Novice

Novice

ŠTIPENDIJE AKROBATOV: Maj Zabukovnik

Akrobati preizkušate meje mogočega, uživate v ustvarjanju in se stalno sprašujete, kako bi nekaj izboljšali. Vizionarji. Geniji. Ustvarjalci pravih vrednot. Zelo ste redki, zato včasih nerazumljeni. A prav taki postanete inovatorji, ki spreminjate

Novice

ŠTIPENDIJE AKROBATOV: Jure Šantej

Akrobati preizkušate meje mogočega, uživate v ustvarjanju in se stalno sprašujete, kako bi nekaj izboljšali. Vizionarji. Geniji. Ustvarjalci pravih vrednot. Zelo ste redki, zato včasih nerazumljeni. A prav taki postanete inovatorji, ki spreminjate

Dogodek

Katapult odpira vrata: predstavitev podjetniškega okolja za akrobate s fizičnim izdelkom

Vabljeni na dogodek, kjer vam bomo odprli vrata v naš svet! Spoznajte, kaj delamo, kako pomagamo mladim in startup podjetjem ter kakšno infrastrukturo nudimo za podporo razvoja fizičnega produkta - od prototipa do prodaje. Odkrijte, kaj ustvarjajo

Zgodbe Akrobatov

ZGODBE AKROBATOV: AO wood-design d.d.

Dijaki, ki niso kr' neki, so ustanovili AO wood design d.d. in prejeli naziv Dijaško podjetje leta 2024. »To je zgodba o vztrajanju in zgodba o tem, kako pomembno je verjeti v to, kar delaš,« pravi njihov mentor prof. Peter Kurnik.

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).