logo katapult

Peter Krebs

Peter je doštudiral strojništvo na Višji strokovni šoli v Mariboru. Preselil se je v Ljubljano, kjer si je začel graditi kariero v kakovosti in CMM programiranju - precizne meritve za medicino in avtomobilsko industrijo, kjer meriš mikrone (0,001 mm). 

Ko je podjetje napovedalo odpuščanje, so zaposlenim pomagali najti nova delovna mesta. Petru so priporočili Katapult. Je za nas? Je za nas. Idealen! Sprva je pomagal v spajkanju in sestavi, sedaj je vodja testnih laboratorijev za startupe. Sportbot, Paxia … Mnogo startupov je hvaležno sprejemalo njegovo znanje in podporo Dewesofta, ki svoje testne naprave nudi tudi startup svetu. 

Prav v tem je Peter kar oživel. To je to. »Ko se kaj pokvari, je nekaj tako zanimivega na tem, da preverjaš, zakaj je do tega prišlo ter na koncu najdeš izvor problema. Ko ga najdeš, prilagodiš nadaljne procese, da se ta težava ne bo več ponovila.«

Kaj opaža pri startupih? "Startupi pogosto storijo napako, da začnejo natančno zasnovati in proizvajati izdelek, ne da bi pomislili na vse faktorje – kakšen bo kabel, kakšna izolacija, ali je pravilen material, da bo prestal MC meritve … Kasnejše menjave vgrajenih delov so lahko izjemno drage in komplicirane. Že v fazi snovanja izdelka je smiselno gledati iz zahtev določenih standardov kakovosti." Prav tu Peter pomaga.  

V Katapultu vidi veliko dodano vrednost za startupe, saj ne glede na regijo nudi podporo, svetovanje, ob podpori Dewesofta tudi stroje in testne naprave. »Tu je zelo sproščeno okolje,« rad pove, »zato naj vas ne bo strah priti sem, pokazati, kaj počnete, in narediti kaj novega.«

Na prvi pogled tih in zadržan (namig: ob kakšnem kozarčku se kar hitro razgovori), v sebi nosi neskončno željo po adrenalinu. Gorsko kolesarjenje, vage bordanje, snowboard, skakanje s padalom … Ne pozna strahu pred nečem novim, adrenalinskim. Še več, tam zaživi! 

Da pa ima včasih kakšne čudne vice, pravijo njegovi najtesnejši prijatelji. 

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).