priznanje skrinca inzenirska iskra 5ČESTITKE ŠKRINCA!

V iniciativi Inženirke in inženirji bomo! so ŠKRINCO izbrali za častno omembo, t.i. Honorable Mention Inženirske iskre.

Ekipa Škrince: Dominik Janc, Danijel Tomić, Roj Klopčič in Jan Lah Škrbec.

Z nagrado Inženirska iskra želijo prepoznati in izpostaviti prebojne, izvirne prakse, projekte, dogodke ali osebe, da zasijejo tisti, ki so v šolskem letu 2021/2022 pomembno prispevali k razvoju, veljavi in navduševanju za inženirski poklic in inovativnost v družbi.


Dr. Miha Babič, predsednik projekta Inženirke in inženirji bomo!, jih je nagovoril:

“Dober inženir potrebuje troje: POGUM, DRZNOST in ZNANJE.

POGUM – Franc Rode. Iz male slovenske vasice je šel v Ameriko, se zaposlil na HP-ju in naredil prvi kalkulator na svetu. A njemu to ni bilo dovolj. Naredil je še mnogo drugih inovacij.

DRZNOST – Inženirji morajo ves čas gledati, kako bodo skočili čez tehnološke meje, ki trenutno so. En izmed drznih inženirjev je Edvard Rusjan. Kdo bi si upal leteti s tistimi deskami in platnom? On si je. Bil je drzen, hodil naokoli in kazal svoja čuda letalstva. Mogoče je bil malo pre-drzen, saj je na koncu pač padel z letalom … Po njem se imenuje tudi asteroid.

ZNANJE – Pri znanju je tako – ko ga začneš pridobivati, postane užitek. Je približno tako, kot bi denar vložil v delnice in gledal, kako pridobiva na vrednosti. En takih, ki je imel ogromno znanja, je bil Stanko Bloudek. Smučarske skakalnice vsi poznamo, da je naredil veliko letal, ve že manj ljudi, da pa je naredil prvi slovenski avto, ne ve pa skoraj nihče. Ja, on ga je naredil, avto Triglav.

Ste dovolj POGUMNI, DRZNI in imate dovolj ZNANJA, da postanete inženirji? Če to imate, boste lahko iskrili še bolj kot sedaj, in svoje iskre pridali inženirskemu ognju, ki mora goreti še naprej.”

.

Imaš dobro poslovno idejo?

Si startup podjetnik in te zanima mentorska podpora? Potrebuješ svetovanje na specifičnem področju?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).

“Želim do Katapulta” >>

 .