Dijaki se velikokrat izobražujejo za poklice, ne da bi sploh zares videli, kako to delovno mesto izgleda v praksi.

Če je temu tako, jim pa pokažimo!

Povabili smo STPŠ Trbovlje, da bi naredili skupen projekt. “Seveda, smo za!” so takoj potrdili.

Ideja je bila: “Kaj ko bi dijaki sami predstavili določene poklice? Iz svojih oči, na svoj način naj pokažejo kolegom, kako konkretno izgleda določeno delovno mesto.” Dewesoft je tako odprl svoja vrata dijakom in jim ponudil vso opremo: “Kaj rabite? Dron, snemalni studio, stroje, formulo …? Pa tudi katere strokovnjake iz naše firme, koga pokličemo? Kaj povejte, vse vam je na voljo.”

Cilj je bil, da kar najbolj nazorno prikažejo, kako v praksi izgleda določen poklic. 

Na prvem srečanju smo določili:

  • kdo je vodja projekta – njegove odgovornosti ter pristojnosti,
  • vloge ostalih članov skupine (snemalec, pisec skipt za video vsebine, monter, kreativni vodja, igralci …) – pomembno je, da vsakdo dela tisto, v čemer je najboljši in kar rad počne,
  • vsebine (katere poklice bodo predstavljali),
  • časovnica projekta,
  • koga in kaj potrebujejo s strani Dewesofta in Katapulta.

AKCIJA!

Skozi celoten projekt so imeli s strani Katapulta in Dewesofta tudi mentorje posameznih področij, ki so jih usmerjali in opozarjali na morebitne napake ali pa le podali še dodatno idejo za razmislek.

Pisanje skript, snemanje, nekaj popravkov, montiranje, ponovno snemanje, veliko smeha, še malo snemanja, končno montiranje … nastalo je:

Fantje in dekleta – BRAVO!

Edino … Še nekaj je manjkalo. Verjamemo v moč in nujo povezovanja, tako izven kot tudi znotraj podjetja. Zato smo želeli še prikazati, kako je vsak od teh poklicev pomemben člen za nastanek končnega izdelka. Dijaki, kako bi pa to posneli in prikazali?

Posneli so video, ki prikazuje, kako se poklici med seboj povezujejo, da nastane produkt, v tem primeru merilni inštrument podjetja Dewesoft.

Poglejte si video:

P.s.: Pa še nekaj dobrega je iz tega – Dewesoft in Katapult sta v projektu prepoznala najbolj izstopajoče ustvarjalce, ki jih spremljamo na njihovi poti in jim celo ponudimo kakšno počitniško delo, da še dodatno pilijo svoje veščine in znanja na naših strojih in v naših prostorih.

Dijaki so navdušeni, mi pa tudi!

.

Imaš dobro poslovno idejo?

Si startup podjetnik in te zanima mentorska podpora? Potrebuješ svetovanje na specifičnem področju?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).

“Želim do Katapulta” >>

 .