Inženirka Alenka Knez je prejemnica priznanja za vseživljenjsko delo pri vzgoji in razvoju talentov!

Ing Alenka Knez SOS šola

inzenirka alenka knez sos sola matematika

V Katapultu smo neskončno ponosni na Alenko Knez in njeno delo v S.O.S. šoli, kjer se zavzemajo za dobro javno šolo, za razumevanje matematike in za veselje do tega šolskega predmeta.

Alenko najbolj označujejo: Strast do nenehnega učenja, ne glede na leta. Strast do poučevanja in deljenja znanja. Strast do tehnike in ponos, da je strojna inženirka. Predvsem pa občudovanje in sodelovanje z mladimi.

Ob prejemu priznanja za vseživljenjsko delo pri vzgoji in razvoju talentov je Alenka Knez povedala:

“Dober učitelj je tisti, ki veliko ve, in ki pove otrokom primerno in dostopno, a pri tem ne poenostavi toliko, da bi ga pomanjkanje znanja oviralo v nadgradnji. Nekaterim je razumevanje matematike položeno v zibelko – kaj pa ostali? Že v prvih razredih osnovne šole so otroci lahko stigmatizirani, da jim matematika pač ne gre. Večina se s tako oznako kar sprijazni.

A poleg maternega jezika je matematika v našem šolskem sistemu drug najobsežnejši predmet. Vsak učenec, pa naj ima še tako izjemne talente na drugih področjih, mora predelati določeno snov. Še več – ocena iz matematika občutno vpliva pri vpisu v srednjo šolo.

Dobri učitelji moramo talentiranim mladim dati pogoje in krila za razvoj njihovih potencialov. Prav tako drži, da moramo v enaki meri poskrbeti za povprečne učence. Ti so praviloma v večini in ne živijo v okoljih, kjer je znanje vrednota. Tudi tem moramo poiskati poti, ki jih bo premaknila v svetlo prihodnost. Marsikatera deklica v mladosti raje riše, pleše ali poje kot bi se ukvarjala s številkami. S sodobnimi didaktičnimi pristopi pa lahko pokažemo, da matematika ni zoprna in odveč. Celo nasprotno – je zelo uporabna vsakdanja veda. Če se temu pridruži še zanimiv in z vajami podprt pouk fizike in tehnični pouk, bo ta deklica imela veliko večjo izbiro pri odločitvi za srednjo šolo in nadaljnje šolanje. Zaradi temeljnega in temeljitega znanja matematike ji bodo na stežaj odprta vrata v naravoslovne smeri, v tehnične poklice in v zaposlitve v gospodarstvu.

Pridružite se nam v S.O.S. šoli in nam pomagajte graditi temeljne zidake matematike.”

ing. Alenka Knez

Ing Alenka Knez SOS šola

ing alenka knez sos sola katapult

Ing Alenka Knez SOS šola

Ing. Alenka Knez, prejemnica priznanja za vseživljenjsko delo pri vzgoji in razvoju talentov.

Dogajanje v S.O.S. šoli

Alenka Knez z ekipo ter učenci

VIRTUALNO PRIJATELJI

Zaupaj nam svoj email naslov, da te enkrat ali dvakrat v mesecu malo pozdravimo in te obvestimo o dogajanju na Katapultu (dogodki, novosti, uporabna znanja, včasih tudi kaj zabavnega in dobrodelnega …).

KLIKNI TUKAJ ZA PRIJAVO