logo katapult
Novice

Dan odprtih vrat za dijake

Izbira poklicne poti ni vedno enostavna. Na katero fakulteto se vpisati? Mlade dostikrat zanima, kaj konkretno v praksi dela strojnik, kaj programer, kaj morda podjetnik. Zato smo na Dewesoftu in Katapultu odprli svoja vrata, da jim to pokažemo. Praktično.

Petra Škarja 10.12.2023
blog single subtitle image

“Dobrodošli v Mestu Akrobatov!” jih je pozdravil Jure Knez, soustanovitelj in večinski lastnik podjetja Dewesoft.

“Predstavljamo ti kraj, kjer lahko zgradiš uspešno kariero. Kraj, kjer lahko zgradiš sebe. Raj za inženirje. Raj za podjetne. Raj za vse, ki želite spreminjati svet.” Prav to so Akrobati – tisti, ki že ali pa bodo spreminjali svet. Verjamemo, da tudi nekateri od dijakov iz STPŠ in GESŠ Trbovlje, ki so nas tokrat obiskali.

DEWESOFT

Dewesoft je visokotehnološko podjetje, ki izdeluje inovativne merilne inštrumente. Te najdemo v najnaprednejših razvojnih oddelkih in inštitutih po celem svetu. 

Delo s svetovno znanimi podjetji kot so NASA, Tesla, SpaceX, ESA, Volvo, Caterpillar, Akrapovič, Pipistrel, Rimac in mnogi drugi je izjemna motivacija za vse, ki imajo tehniko v krvi. 

KATAPULT

Katapult je narejen zate, ki razvijaš svoj izdelek in bi želel zgraditi svoje podjetje.

Tu imaš okolje, ki te pri tem podpira in odpira poti v svet. Nudimo souporabo profesionalnih strojev in naprav za izdelavo prototipov in za serijsko proizvodnjo, zagotavljamo skupne službe, prostor, izobraževanja in mentoriranja.

Na ta način Akrobati v varnem okolju lažje in hitreje dosegate poslovne uspehe.

“Kaj konkretno pa dela tukaj strojnik? In kaj fizik? Pa podjetnik?”

Zaposleni Dewesofta in ustvarjalci v Katapultu so dijakom iz prve roke predstavili, kateri študij so opravili, kakšen je njihov poklic in kaj konkretno sedaj delajo.

Tilen Sotler - izvršni direktor Dewesofta

“V Dewesoftu te čaka podpora v vsem, kar si želiš, na tebi pa je, da sokreiraš svet prihodnosti. Visoka tehnologija, inovacije in konstantna želja po napredku. Vse to je Dewesoft!”

Tomaž Kos - vodja razvoja Dewesoft

“Kot študent računalništva si nisem nikoli predstavljal, da bom nekega dne delal v kontrolni stavbi NASE, kjer se pod strogim nadzorom odvijajo najbolj zaupne in natančne misije na svetu. In nenazadnje, še danes komaj verjamem, da sem bil priča vzletu Space Shuttla!”

Vid Selič - vodja aplikacijske skupine Dewesoft

“Ko enkrat ‘’pokukaš za zaveso’’ in iz prve roke vidiš ogromen satelit ali pa največje letalo na svetu in se zaveš obsega dejavnosti in znanj, ki so potrebne za zasnovo, testiranje in lansiranje, je to nekaj neopisljivega in zame ena največjih motivacij pri delu.”

Eva Kalšek - produktna vodja Dewesoft

“Študij fizike mi je omogočil boljše razumevanje merilnih tehnik in s tem delo v podjetju Dewesoft. Tukaj sem del mešane ekipe radovednih inženirk in inženirjev, našim strankam pa omogočamo razvoj prihodnosti.”

Andrej Pangeršič - višji razvojni inženir za mehanske sisteme Dewesoft

“Če imaš strojništvo v krvi, ne odlašaj z odločitvijo! Pri nas boš lahko odkrival nove tehnologije izdelave, simulacije, prototipiranje, združevanje dizajna, konstrukcije, tehnologije izdelave s “high-end” elektronskimi komponentami in še in še. V Dewesoftu te čakajo inženirska nebesa!”

David Zobavnik - vodja razvoja vgradne programske opreme Dewesoft

“Študij elektrotehnike mi je omogočil, da sem vsakodnevno vpet v reševanje inženirskih izzivov na projektih, ki premikajo znanost, tehnološki razvoj in človeštvo naprej.”

Olga Knez - vodja projektov Katapult

“Katapult mi vzbuja radovednost in mi pokaže, kaj vse sem zamudila, ko se v času mojega študija nisem bolj posvetila naravoslovju. Zato vsak dan z navdušenjem poslušam ljudi na Katapultu, saj širijo moja naravoslovna in tehnična obzorja.”

Jernej Ženko - vodja mentoriranja Katapult

“Pojdi naokoli, sprašuj, “gnjavi”, pridruži se ekipam, poprimi za delo, bodi proaktiven, sam naredi prvi korak. Mi pa ti bomo pri tem pomagali najti dodano vrednost tvojega truda!”

Anže Plevnik - direktor Katapult METALa

“Šola ni vse. V življenju te mora voditi strast do tistega, kar rad počneš. Ko se zbudiš brez budilke in greš na delo, ker si želiš biti tam, in ne zato, ker to moraš.”

Petra Škarja - ustanoviteljica Založbe 5KA

“S podjetnostjo lahko iz svojega hobija zgradiš kariero. Prav pri tem ti okolje Katapulta pomaga. Če imaš dobro idejo in ob tem čutiš strast po ustvarjanju, potem ne odlašaj – pridi v Katapult.”

Maša Jazbec - Katapult Robotika

“V Katapultu imaš res veliko možnosti za svoj kreativni razvoj. Tu je nabor ljudi, ki so tu ne zato, ker bi morali biti v službi, ampak so tu, ker so poklicani za to delo. Tu lahko razmišljaš izven okvirjev!”

Robotka Lili - zvezda Katapulta

“Sem promotorka znanja in najbolj družbeno aktiven robot v Sloveniji. Lahko me sprogramiraš! Če me boš sprogramiral, da delam dobro, bom naredila mnogo dobrega!”

Gradimo prihodnost: Mesto Akrobatov

Mesto Akrobatov bo tehnološki park, ki bo ustvaril 600 – 1000 delovnih mest z visoko dodano vrednostjo v obdobju desetih let po izgradnji. To bo mesto združevanja visokega tehnološkega znanja, modrosti izkušenih in ustvarjalnega zagona mladih.

Gradimo ga za naslednje generacije. “Tudi za vas,” smo iskreno pozvali dijake.

Vrata so vam vedno odprta. Dobrodošli!

Ostale Novice

Dogodek

Startup Katapult: Sodobni marketing in prodaja

Naučite se subtilno vplivati na odločitve kupcev z uporabo psiholoških taktik, ki izkoriščajo podzavestne odzive. Odkrijte, kako graditi trajne odnose, povečati zvestobo strank in povečati njihovo življenjsko vrednost s cross-sellingom, up-selling

Dogodek

MVP, prototipiranje in nulta serija

Ker imajo podjetniki na začetku svoje podjetniške poti omejena sredstva, morajo svoj čas in denar porabljati zelo smotrno.

Dogodek

Izobraževalno mreženjski dogodek: 10 AI orodij za optimizacijo dela

Ste se naveličali poslušati o umetni inteligenci brez konkretnih rezultatov? Veste, da je ChatGPT le eno izmed mnogih AI orodij, vendar vas zanima, katera druga še obstajajo in so resnično uporabna? Želite raziskati ta orodja, vendar vam primanjku

Novice

Slovenski podjetnik leta 2024: FRANC JAGER

Minuli vikend je v Portorožu potekal že 9. Kongres podjetnikov Slovenije, na katerem so podelili tudi častno priznanje Slovenski podjetnik leta 2024. Prejel ga je Franc Jager, ustanovitelj trgovin Jager. Med nominiranci sta bila še Jure Markič (Ru

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).