logo katapult
Novice

Katapult pripeljal podzemno v Ljubljano

Odprtje kreativnih poslovnih prostorov Katapult underground za podporo mladim podjetnikom

Petra Škarja 05.12.2023
blog single subtitle image

Ponosni. Veseli. Navdušeni. Po nekaj mesecih razbijanja in postavljanja, pleskanja in zidanja ob sinergiji umetniškega in poslovnega pristopa … Po mnogih “brainstormingih”, kako prostor za kreativce narediti res – kreativen, so prostori očarali vse, ki imajo radi nekaj novega, nekaj nevsakdanjega. Iz temnega, skoraj pozabljenega skladišča smo ustvarili kreativne poslovne prostore, ki poosebljajo to, kar Katapult je: povezovanje + podjetnost + ustvarjalnost + Trbovlje (seveda).

 

Katapult UNDERGROUND

S parkirišča stopite po stopnicah navzdol, v underground, v centralno postajo Trbovlje (seveda, kakopak). Zagledali boste znamenitega Prometeja in najvišji dimnik v Evropi. Vagon vas bo vodil dalje do pisarn, ki so poimenovane po svetovnih prestolnicah – Pariz, London, Hong Kong, Tokio, Belin, New York in Moskva. Lokacijo izdajajo obrisi mest in njihove znamenitosti na stenah pisarn. Ves čas pa vas vodijo zemljevidi podzemne železnice in usmerjevalne table (tudi Trbovlje, seveda).

Za oddih pa še zunanja kavarna francoskega stila – tudi najbolj zagnani podjetniki potrebujemo prostor, kjer se vse malo umiri, kjer nas obda zelenje in razveseli kakšna dobra kava.

Notri bodo ustvarjali startupi, ki jim bomo v Katapultu pomagali, da osvojijo vsa ta mesta sveta. Vsi pa se srečujemo, si pomagamo in sodelujemo prav v osrčju dogajanja, v centralni postaji – v Trbovljah. Tam, kjer nam je srce, tam, kjer se je rodil Katapult.

»Katapult je bil ustvarjen z namenom dajanja. V zasavskih dolinah je v preteklosti vladala apatija ob vseh tovarnah, ki so zaprla svoja vrata, zato smo predvsem želeli dokazati, da ni vse črno. Moje mnenje je, da smo v tem uspeli. Prav noro je, kako dobro živi v bistvu zelo preprosta ideja o deljenju. Dajemo, sprejemamo, živimo in delamo – skupaj,« pravi dr. Jure Knez, soustanovitelj in večinski lastnik podjetja Dewesoft ter ustanovitelj Katapulta.

Verjamemo, da ustvarjalnost osmišlja življenja, inovativnost pa spreminja svet. Zato širimo pozitivno miselnost in spodbujamo podjetnost.

Ostale Novice

Novice

Testiranje s solno meglo

Testiranje s solno meglo je metoda za preverjanje odpornosti izdelkov proti koroziji.

Dogodek

AI / Umetna inteligenca - kako nam lahko pomaga v poslu?

Vabljeni na predavanje, kjer bomo spoznali osnovne informacije o UI (umetni inteligenci), spoznali praktična orodja ter slišali opozorila, naj kaj moramo paziti pri njeni uporabi.

Dogodek

Razpis P2: 72.000€ nepovratnih sredstev

Pa smo ga dočakali! Razpis P2: 72.000 € nepovratnih sredstev za inovativna startup podjetja, ki tvojo idejo katapultirajo k uspehu! Kako do uspešne prijave in 7 točk na razpisu? S Startup treningom na Katapultu. Pridi.

Novice

ZAPOSLUJEMO: Razvojni inženir

V Trbovljah v podjetju Pirnar&Savšek d.o.o. (powered by DEWESoft) iščemo RAZVOJNE INŽENIRJE. Ponujamo redno zaposlitev v stimulativnem okolju in nagrajevanje za uspešnost.

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).