logo katapult
Izobraževanja

Znanje še nikoli ni bilo tako dosegljivo kot danes, v času interneta. Ne smemo se podcenjevati – naše šole nam dajejo dovolj znanja in odprtosti duha, da smo sposobni izdelati vrhunske izdelke. Po drugi strani pa se ne smemo precenjevati – dostop do tega znanja imajo tudi drugje po svetu, zato se moramo vedno kaliti in biti hitri.

Jure Knez, Dewesoft

Mozaik podjetnosti

Podjetništvo. Razvoj izdelka. Proizvodnja.

Mozaik podjetnosti je strukturiran izobraževalni program za podjetništvo. Prečiščena znanja iz praks podjetnikov, ki te korak za korakom vodijo od ideje do uspešnega podjetja. Praksa je pokrepljena tudi s teorijo, ki jo predavajo strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

 • 1. Razvoj podjetne miselnosti
 • 2. Vodenje ekip
 • 3. Prodaja in marketing
 • 4. Vodenje podjetja
 • 5. Proizvodnja in razvoj

Mentoriranje

Mentorji. Bootcamp. Katapult klub.

Mentorji. Prehodili so podobno pot. Razumejo nas. Zaradi izkušenj vidijo, kje smo šibki in kje močni, kje imamo več potenciala in kje so rešitve naših izzivov.

Kako prideš v mentorski program?

 1. Izpolniš vprašalnik (prepričaj mentorje, da je v tvojo idejo in tvojo ekipo smiselno investirati)

 2. Z vodjem mentoriranja se pripravita na pitch na mentorskem svetu

 3. Podpiše se “častno zaprisego ob vstopu v Mesto Akrobatov”

 4. Vodja mentorja oceni ali se te vključi v Bootcamp (tromesečni skupinski izobraževalni in mentorski program) ali v individualno mentoriranje

 5. Nadalje se lahko vključiš v Katapult klub (srečanja vseh Akrobatov)

Izobraževanja na strojih

Varjenje. 3D modeliranje. Rezkanje. Krivljenje.

V sodelovanju z Občino Trbovlje in Dewesoftom se je ustanovil ZPI – Zasavski podjetniški inkubator, kjer nudimo brezplačna teoretična in praktična izobraževanja o delu na strojih.

1. Teoretična izobraževanja

 • Osnovno branje in izdelava teh. dokumentacije
 • 3D modeliranje
 • Osnove dimenzijskih in geometrijskih toleranc

2. Praktična izobraževanja

 • Stroji za varjenje
 • Stroji za krivljenje
 • Stružnica
 • Rezkalni stroj
 • Osnove uporabe male oz podporne opreme (vrtalniki, kotne brusilke …)

Za najmlajše: S.O.S šola

Matematika

"Matematiko z rokami delam sam, zato več znam." 

Na trgu dela že danes primanjkuje inženirjev – teh pa ne bo brez dobro utrjenih osnov matematike že pri najmlajših. V delavnicah S.O.S. šole na zanimiv in razumljiv način vzljubijo matematiko, jo razumejo in kasneje posegajo po tehničnih poklicih, od koder prihaja razvoj visoke tehnologije.

"Matematika brez svinčnika in papirja."

S svojimi programi že 7 let podpirajo javno šolstvo in s tem vračajo lokalnemu okolju mnogo tega, kar so tudi sami prejeli tekom šolanja – ključno temeljno znanje, ki jih je vodilo do dobrih tehniških poklicev.

Delavnice:

 • Prvi razred: Števila do 20
 • Drugi razred: Števila do 100
 • Tretji razred: Števila do 1000 in poštevanka
 • Celoletna tečajna oblika za drugošolce

Da bi tovrstni pristop lahko približali več otrokom, so razvili žepna učila, ki so v pomoč staršem in učiteljem. Opremljena so z navodili, da se lahko enostavno približa otrokom matematiko po modelu S.O.S. šole.

Rezultati tovrstnih delavnic in inovativnih učil? Stene pisarn so polepljene z risbicami in zahvalami otrok prvih razredov, ki iz nekdaj groze do matematike sedaj prav radi »delajo« matematiko. Tia iz 2. razreda je pod risbico zapisala: »Najboljše je bilo, ko smo natikali obročke na cev. Tudi jaz želim postati pedagoginja. Rada imam matematiko

Delavnice vodi ing. Alenka Knez z ekipo S.O.S. šole.

Za najmlajše: Robotika

Robotka Lili

Robotika ni prihodnost, robotika je sedanjost. Mladi odraščajo z njo. Prej ko jo bodo sprejeli in razumeli, lažje bodo posegali po visoko kvalificiranih poklicih v razvoju tehnologije. Na delavnicah se prikažejo osnove programiranja in pristopi, kako se nekdo priuči znanj za področje robotike.

"V katero šolo moram iti, da bom lahko učila Lili?" Maja, 7 let

Za koga je primerno?

Za osnovnošolce od 5. do 9. razreda

Predavateljica?

Dr. Maša Jazbec, Katapult Robotika

Priporočamo

Prijava na novice

Zaupaj nam svoj email naslov, da te enkrat ali dvakrat v mesecu malo pozdravimo in te obvestimo o dogajanju na Katapultu (dogodki, novosti, uporabna znanja, včasih tudi kaj zabavnega in dobrodelnega …).