Za simpatičnim imenom Booty Sole stoji telovadni pripomoček za ženske, ki si želijo skrajšati in olajšati pot do čvrste zadnjice. Idejo zanj je Antea Juvančič dobila pri 16-ih letih, ko se je začela ukvarjati z vadbo z utežmi. Takrat je imela še brez znanja in izkušenj tudi sama strah pred hitrim povečanjem mišične mase v nogah, kot večina deklet pa si je želela oblikovati zadnjico.

Danes študentka kineziologije ve,  da proces mišične rasti ni tako hiter in enostaven. Ker pa večina žensk ne zna aktivirati mišic zadnjice, je razvila pripomoček v obliki odebeljenega podplata Booty Sole. Ta s svojo unikatno obliko poskrbi, da med izvajanjem že znanih vaj za spodnji del telesa bolj aktiviramo zadnjico in manj noge.

Idejo je sama realizirala v letu 2020. Uspešno je razvila in izdelala prototip, opravila testiranja ter poiskala proizvajalca v Sloveniji. BootySole je  mednarodno zaščitila kot model in blagovno znamko, organizirala skladiščenje  v Nemčiji za mednarodno pošiljanje, poskrbela za izdelavo spletne strani in vsega potrebnega za prodajo. Na jesen  je odprla podjetje in lansirala produkt, ki ga prodaja po Sloveniji, na Hrvaškem, v Nemčiji in tudi Kanadi.

Kako ji je vse to uspelo pri rosnih 19-ih, ob rednem študiju in vsakodnevnih treningih?

“Sem zelo ambiciozna, vztrajna in pogumna. Nikoli ne pomislim, da nečesa ne zmorem in ničesar ne delam na pol. V produkt in njegov uspeh imam res močno vero,  vanj sem vložila tudi vse svoje prihranke. Za vso pomoč na tej poti pa sem iz srca hvaležna družini in prijateljem.”

Na Katapult se je obrnila, ker je iskala podporo pri prodoru na tuje trge. Prepričala je z zagnanostjo in dosežki, pa tudi mladostno energijo in prisrčnostjo.

“Po preteklem letu z nekaj padci ter čudovitimi lekcijami sem ugotovila, da je včasih dobro imeti nekoga, ki ti v težkih trenutkih stoji ob strani in ti ni potrebno vsega delati sam. Točno to sem poleg znanja ter izkušenj našla pri mentorju Jerneju in Katapultu. Včasih so vzpodbudne besede, brezpogojna podpora in vera ekipe, da ti lahko uspe, vse, kar potrebuješ v danem trenutku, da ponovno najdeš zagon ter tisto iskrico v sebi.

..

Vsebine se pripravljajo v okviru operacije SIO-KATAPULT 2020-22.

Aktivnosti Katapulta d.o.o. v okviru operacije “SIO-KATAPULT-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. www.eu-skladi.si