Izmed vseh zgodb povezovanja in podpore začetnikom podjetništva, tale izstopa in sije že iz daljave. VRHUNSKA je! Če v domači kuhinji mešaš nekaj res dobrega in bi to rad postavil na police veleblagovnic, boš v tej zgodbi prepoznal tudi priložnost zase.

ZAČNE SE Z IDEJO

Najprej imaš dobro idejo. Potem v domači kuhinji melješ in mešaš in kuhaš … v upanju, da nastane nekaj novega, nekaj vrhunskega. Ko ti uspe, navdušeno narediš manjšo količino vzorcev. Morda jih celo prodaš. In ko bi te izdelke rad postavil na police večjih trgovcev … 

Tu pride do večjih izzivov – stroji so dragi, proizvodnja večjih količin zahtevna, pakiranje svojstven izziv, kaj šele kontakti z večjimi trgovci. Na podjetniškem začetku si večina finančno in časovno zelo težko to privošči.

Na tej točki mnogi odnehajo. 

A upamo, da ne ti! Rok, Uroš in Tomaž so ustvarili rešitev, kako lahko hitreje, z mnogo nižjimi stroški in s pravo podporo narediš ta ključni preskok. Rešitev se imenuje Kooperativa 103.

Kooperativa 103 Rok Tomaz Uros Katapult sodelovanje

NA OBISKU V KOOPERATIVI 103

To moramo videti! Seveda. Zbrali smo se člani Katapulta in se odpeljali v Maribor.

Pričakali so nas Rok, Uroš in Tomaž, na prvi pogled povsem različni podjetni inovatorji. Rok je s svojo energijo in širokim nasmehom popoln za nastope pred kamero. Uroš je bolj zadržan, v ozadju, a v očeh zaznaš njegovo nenehno intelektualno razmišljanje. Tomaž pa je praktik, ki pravi: “Če mene ne bi bilo, ta dva še žarnice ne bi znala zamenjati,” nakar smo se do solz nasmejali njegovim humornim zgodbam.

Tako različni, a tako povezani. Vsak je pri sebi doma ustvarjal neke zanimive prehrambne produkte. Rok proizvaja široko paleto produktov pod blagovno znamko Rok’s nut. Uroš ima kokice Pokice, hrustljave, pokane na zraku, z različnimi okusi. Tomaža so ganili žalostni pogledi otrok, ki se zaradi stroge diete niso smeli sladkati z navadno marmelado. Zato jim je sam začel kuhati marmelado pod imenom Pohorske dobrote, v katerih namesto sladkorja uporablja stevio.

Bili so preveliki za domačo kuhinjo, a premajhni, da bi bili zanimivi večjim proizvajalcem. Zato so se povezali in skupaj kupili potrebne stroje, najeli velik prostor in si podelili stroške. Logika je čisto preprosta: na začetku potrebuješ proizvodno linijo morda le nekaj ur na dan. Vsi trije skupaj pa že za 8 ur na dan ali celo več. Tako imajo v souporabi vse stroje, delijo si stroške dela, stroške strojev, stroške prostora …

Idealna rešitev za največji izziv večine startupov prehrambnih izdelkov – kako narediti ta preskok, ki zahteva veliko investicijo.

REŠITEV PONUJAJO ŠE OSTALIM

Sedaj fantje ponujajo vse te proizvodnje linije še ostalim. Lahko tudi tebi. Izdelki iz njihove proizvodnje se prodajajo že v Švici, Avstriji, Nemčiji, Italiji in Hrvaški. No, pa po Sloveniji, seveda.

Kooperativa 103

Kooperativa 103

Kooperativa 103 je podpora slovenskim startupom s prehrambnim produktom. Pomagajo ti tvoj produkt iz domače kuhinje postaviti na police veleblagovnic.

KAKO?

V souporabo ti dajo proizvodnje linije strojev, da lahko proizvedeš večje serije, podprejo z znanjem in izkušnjami ter ti pomagajo s koristnimi povezavami. Z vsem tem si bistveno zmanjšaš začetno investicijo v svoj posel in fiksne stroške proizvodnje, si prihraniš čas in verjetno kakšno neprespano noč. 

ZAKAJ?

Ker iz prve roke razumejo težave in izzive, s katerimi se soočaš. Zelo dobro vedo, kako težko je z nekaj izdelki iz domače kuhinje narediti preskok v proizvodnjo večjih količin za veleblagovnice. Tudi vedo, kako težko je investirati v lastne stroje, proizvodnje prostore, v zaposlovanja … Našli so rešitev vseh teh izzivov in zakaj ne bi tega delili še z drugimi? Tudi za njih je to dobro, saj več kot vas je, lažje si izborijo ugodnosti pri večjih akterjih na trgu. 

.

Kooperativa 103 + Katapult

Tej vrhunski zgodbi se je pridružil tudi Katapult. Seveda. Točno to podpiramo! Sodelovanje, povezovanje, pomoč in konkretna podpora startupom.

Tako lahko sedaj člani Katapulta koristijo vse proizvodnje linije Kooperative 103. Celoten seznam njihovih naprav in strojev je na tej povezavi >>

In obratno – vsi člani Kooperative 103 lahko koristijo vso ponudbo Katapulta (v povezavi z Dewesoftom).

Kaj vse ti lahko ponudijo v Kooprativi 103:

 • kotel za kuhanje
 • razkoščičevalnik
 • stroj za mletje
 • stroj za rezanje in sekanje (krhlje)
 • polavtomatska polnilnica
 • etiketiranje vrhnja plast in s strani, stranska in zgornja etiketirna enota
 • pasterizacija, vroče polnjenje, sokovi
 • ročna in avtomatska polnilnica
 • porcijska pakiranja 2000 kosov na uro
 • pokalnik za kokice
 • stroj za oblivanje (čokolade, granola …)
 • polnilnice – od 40 g do 1 kg
 • tabletirka za štetje tablet (kapsule, tablete)
 • velik koloidni mlin za predelovanje (od 0,03 mm do 0,4 mm)
 • planetarni mikser (medena krema), homogenizator
 • stroj za indukcijsko varjenje
 • mala polnilnica
 • zapiralka za polnjenje sipkega materiala
 • hladilnica
 • zamrzovalnica
 • industrijski printer za tiskanje deklaracij

Česar še nimajo “v hiši”, imajo vzpostavljene partnerske povezave.

Verjamemo v moč povezovanja.

VIRTUALNO PRIJATELJI

Zaupaj nam svoj email naslov, da te enkrat ali dvakrat v mesecu malo pozdravimo in te obvestimo o dogajanju na Katapultu (dogodki, novosti, uporabna znanja, včasih tudi kaj zabavnega in dobrodelnega …).

KLIKNI TUKAJ ZA PRIJAVO