logo katapult

Anže Plevnik, Direktor

Anže Plevnik je magister strojništva (proizvodne tehnologije). V industrijo kovine se je podal že ob koncu 9. razreda, takoj ko se je lahko prijavil na študentski servis. Kot večina je tudi on začel nabirati delovne izkušnje najprej z metlo. A sproti se je dokazoval z vedno novimi idejami in projekti za podjetje, ki ga je potem podpiralo s kadrovsko štipendijo skozi celoten študij.

Eden izmed prvih projektov, kjer je sodeloval, je bil Formula student (GPE Maribor), kjer je vodil motorni oddelek.

Po končanem študiju je na podjetju Šeško d.o.o. vodil proizvodnjo dvajsetih ljudi in bil zadolžen za projekte razvoja in homologacije vlečnih naprav za osebna vozila. Po letu dni se je odločil, da začne svojo podjetniško pot. Dve leti je kot tehnološki svetovalec pomagal pri optimizaciji podjetji. Na enem izmed projektov je naletel na podjetje Dewesoft, kjer se je kasneje tudi zaposlil v razvojnem oddelku kot konstrukter ohišji za merilne naprave.

Ko se je pojavila priložnost za vodstveni položaj na predelavi pločevine v novem podjetju Katapult METAL, ni rabil veliko razmišljati. “Tja grem!” je izziv sprejel z navdušenjem.

Njegov moto: “Problema nisi rešil, dokler se od njega nisi nekaj naučil.”

Sicer rad prebira knjige za osebnostni razvoj in vodenje, naprimer: Extreme Ownership (Jocko Willink), Make your bed (William Harry McRaven), Start with why, Leaders eat last (Simon Sinek), Rich dad poor dad (Robert Kiyosaki), The Subtle Art of Not Giving a F*ck (Mark Manson), Think and grow rich (Napoleon Hill) …

Še njegova najljubša kratka zgodba, ki jo rad prenese v podjetja, kjer deluje:

Zakaj Špartanci z denarno kaznijo kaznujejo bojevnika, ki v boju izgubi čelado ali oklep, s smrtjo pa kaznujejo človeka, ki zavrže ščit? Plutarch: “Ker se čelada in oklep nosita samo za zaščito posameznika, ščit pa se nosi za zaščito tistega, ki se bori poleg tebe.”

Česar morda niste vedeli o Anžetu

  • Njegov najljubši šport je Muay Thai K1 - domov večkrat pride z modricami in krvjo, ampak pravi, da je to najboljši način za spravljanje iz sebe vso jezo in stres, da lahko od vsakdanjih opravilih deluješ bolj mirno in fokusirano.

Če razvijaš svoj produkt in imaš podjetnost v srcu?

Izpolni spodnji vprašalnik (brez skrbi, ni pretežkih vprašanj).